Carinici zatvorili ribarnicu zbog računa od 15 kuna: "Zatvaraju sve žive"

Foto: Index

POREZNA uprava posljednjih dana pokrenula je brutalnu akciju zatvaranja lokala zbog sitnih prekršaja. Jučer je u Koprivnici zatvorena cvjećarnica zbog neizdavanja računa od 10 kuna, a danas je u Svetoj Nedelji zatvorena ribarnica.

Ribarnica je zatvorena na dva tjedna zbog računa od 15 kuna. Vlasnica Ivanka Gabrica za Index kaže da račun zaista nije otkucala zbog loše internetske veze.

“Došla mi je carinska inspekcija, jedan gospodin i gospođa. Nisam otkucala taj račun, ne mogu reći da jesam, ali ga nisam otkucala isključivo radi puknuća internet veze. Meni se vidi da sam ja kucala 13-14 računa, na dvorištu sam hvatala signal. Pisanje ovjerenog računa predugo traje i kupci to ne žele čekati. Tu je internet katastrofa, ali to nama nitko ne vjeruje”, kaže nam Ivanka Gabrica, vlasnica jedine ribarnice u Svetoj Nedelji.



“Koga god se dotaknu - zatvaraju”

Zbog zatvaranja lokala na 15 dana, propast će joj i roba. Radi se, naravno, o robi koja ne može dugo stajati.

“Lokal je zatvoren na 15 dana. Propada mi i roba jer ja ne prodajem konzerve. Vjerojatno sličan problem imaju i cvjećari i voćari. Meni je jučer to izdano. Pozvana sam na razgovor da mi se napravi rješenje. Ja sam bila u šoku kad sam čula da će me zapečatiti, a danas je već bilo pečaćenje Gospođa i gospodin su bili vrlo korektni, oni moraju raditi svoj posao, našli su to što su našli. Ja ne smatram da je to moja greška jer je došlo do prekida interneta, no nisu mi dali vremena da prodam robu. Mislim da bi trebao postojati nekakav dogovor, da se da prilika da se proda roba”, kaže Gabrica.

Slučajeva, kako kaže, na tom području ima više.

“Koliko sam ja čula, to je neka akcija u kojoj zatvaraju sve žive. Koga god se dotaknu zatvaraju. Kod nas je zatvorena voćarna, u Samoboru je zatvoreno par pekara, sendvič bar... To se sve događalo prošli tjedan”, kaže Gabrica.

Pročitajte više