Seat razotkrio Tarraco, a poznat je i termin dolaska u Hrvatsku

Foto: SEAT

NAJVEĆI SUV u ponudi španjolske marke, ali i na cijelom Mediteranu je Tarraco.

Treći je to SUV u ponudi Seata i njegovoj ofenzivi koja je u Europi već urodila plodom u obliku značajnog rasta prodaje. Veliki SUV je osmišljen u razvojnim kapacitetima španjolske marke u Martorellu, ali će se proizvoditi u Wolfsburgu. Prevedeno, Tarraco je španjolska izvedba Kodiaqa koja će se proizvoditi u Njemačkoj.

U tvrtki jasno daju do znanja kako je ovo nova perjanica marke, a opisuju ga kao "model koji objedinjuje najsuvremeniju tehnologiju, dinamičnost, agilno rukovanje, praktičnost i funkcionalnost te elegantan, progresivan dizajn". Realno, Tarraco je veliko i markantno vozilo, a omogućit će pristup novom krugu kupaca koji traže puno prostora i do 7 sjedala.

Postavljen na MQB-A platformu model će se nuditi u dvije benzinske izvedbe, 1.5 TSI sa 150 KS i 2.0 TSI sa 190 KS, gdje snažniji ima DSG mjenjač i 4Drive pogon. Kod dizelaša obveza je 2.0 TDI, dostupan sa 150 i 190 KS. I ovdje snažniji motor dolazi isključivo u kombinaciji 4Drive/DSG, dok su kod slabijeg dizelaša to dostupne opcije.  

Sigurnosna oprema je očekivano potpuna, a bez doplate se dobiva Lane Assist, Front Assist te sustav prepoznavanja biciklista i pješaka, dok su ostali sustavi dostupni uz doplatu. U ovu grupu modernih tehnologija ulazi i sustav adaptivne regulacije voznog postroja (DCC) vozila koji se prilagođava potrebama korisnika regulacijom odziva podvozja.

Tarraco će se nuditi u dvije razine opreme, a dolazak na hrvatsko tržište očekuje se u ožujku 2019. godine.

U potrazi za imenom

Tarraco je ime dobio prema sredozemnom gradu Tarragoni, povijesnom kulturalnom središtu sa zadivljujućom arhitekturom. Ime Tarraco javnim je glasovanjem dobilo najviše glasova od 140.000 sudionika u završnoj fazi natjecanja #SEATseekingName.

Pročitajte više