Piše: Hina | 18.09.2018. 22:34

Ljudima pozlilo u Salisburyju, policija kaže da tu nema ništa sumnjivo

BRITANSKA policija je navela da dvije osobe kojima je pozlilo u nedjelju u Salisburyju, gdje je u ožujku otrovan bivši špijun Sergej Skripalj, nisu bile izložene nervnom otrovu i da taj incident ne smatra sumnjivim.

"Testovi su potvrdili da dvoje pacijenata koji su se razboljeli u nedjelju u restoranu Prezzo u Salisburyju nije bilo izloženo nervnoj tvari", prema priopćenju policije Wiltshirea, na jugozapadu Engleske.

Nakon rezultata testova slučaj se ne smatra sumnjivim, dodala je policija i precizirala da se istraga nastavlja kako bi odredili od čega su se razboljeli 42-godišnjak i 30-godišnjakinja koji su hospitalizirani.

Njih su testirali da bi odredili jesu li bili u dodiru s novičokom, nervnim otrovom kojim je otrovan bivši ruski dvostruki agent Sergej Skripalj i njegova kći 4. ožujka, ili nekim drugim nervnim otrovom nakon nedavnih događaja na jugu.

Testovima je zaključeno da to nije slučaj. ''Za sada ne povezujemo njihovu bolest s nedavnim trovanjima u Salisburyju i Amesburyju'', naglasila je policija.

Velika Britanija optužuje Moskvu da je izvela napad na Skripalje, koji je pokrenuo tešku diplomatsku krizu između Kremlja i Zapada.

Tjednima hospitalizirani otac i kći Skripalj su preživjeli trovanje, kao i policajac koji je kontaminiran kada im je priskočio u pomoć.

U lipnju su druge dvije osobe kontaminirane istom tvari u susjednom gradu Amesburyju. Dawn Sturgess (44) je hospitalizirana u kritičnom stanju i umrla je 8. srpnja. Njezin partner Charlie Rowley se oporavio nakon nekoliko dana. 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE