Plenković kaže da "neke skupine" manipuliraju Penavom i njegovim prosvjedom

Foto: FAH

PREMIJER i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković izjavio je danas da treba izbjeći politizaciju i manipuliranje inicijativom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave, istaknuvši kako ona u javnom prostoru ima neke druge ciljeve koji nisu nužno samo pronalaženje odgovornih za ratne zločine.

Plenković je nakon večerašnje sjednice saborskog kluba HDZ-a istaknuo kako su zaključili da treba izbjeći politizaciju i manipuliranje inicijativom vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave koja, kazao je, u javnom prostoru ima "neke druge ciljeve koji nisu nužno samo pronalaženje odgovornih za ratne zločine, već imaju jasne napore da se pokuša destabilizirati stabilnost vlade, osobito s ciljem odnosa prema SDSS-u kao jednom od koalicijskih partnera".

Penava je za 13. listopada najavio prosvjed protiv "šutnje institucija" o problemu nerješavanja ratnih zločina u Vukovaru.

Premijer Plenković je naglasio da što se njega osobno, vlade i HDZ-a tiče, nema te teme koja se tiče digniteta Domovinskog rata, koja se tiče pitanja domovinske sigurnosti, Hrvatske vojske, hrvatske policije ili hrvatskih branitelja, a koju u dvije godine mandata nisu već adresirali na najbolji mogući način.

"Tako da svi oni koji bi htjeli na tome profitirati, kada pogledaju činjenice, nemaju što zamjeriti niti ovoj vladi niti njenim ministrima. Procesuiranje ratnih zločina ići će svojim tijekom", poručio je.

Plenković nije želio konkretno odgovoriti na novinarski upit koje su to inicijative, nego je kratko poručio: ''Vidite sve.''

Pročitajte više