Piše: R.I. | 18.09.2018. 18:43

Ne prestaje teror uhljeba: Zatvorili cvjećarnicu zbog računa od 10 kuna

MINISTARSTVO financija, odnosno Porezna uprava, skupa s Carinskom upravom danas je zatvorilo koprivničku cvjećarnicu zbog računa od 10 kuna.

Epodravina kontaktirala je 31-godišnju vlasnicu Sanju Zagorščak koja nije skrivala šok i nevjericu nakon što je prošla teror uhljeba. 

Vlasnica: Priču svi trebaju čuti

Ispričala je nevjerojatne detalje koji su prethodili zatvaranju njene cvjećarnice. 

"Priču svi trebaju čuti. Dogodilo se to da su došli na prepad, nenajavljeno. Ušao je jedan inspektor i kupio margaretu za 10 kuna. Uzeo je cvijet, uzeo ga i izašao odmah van, nije ni sekundu pričekao da dobije račun. Znači, sestra koja je radila, račun je izdala i stavila na pult. Onda se dogodilo to da su se vratila dvojica, predstavila se da su iz Carine te rekli da im nisam dala račun i zato će me kazniti. Oni mi to nisu priznali jer račun nije bio uručen na ruke. Nije ni mogao biti jer je gospodin takvom brzinom izašao van da nije ni mogao biti uručen. U zapisnik su napisali dvije različite priče. Kazna je stvarno rigorozna, mislim da to zaista nije u redu", ispričala je šokirana vlasnica. 

"Nekog su očito morali zatvoriti"

Ponovila je više puta da je račun izdan i bio je na pultu, no službenici iz Carine to nisu priznali.

"U zapisniku stoji da je račun bio evidentiran u Poreznoj, a na drugoj stranici piše da nije izdan, znači imaju dvije različite priče. Angažirali smo i odvjetnika. U zapisniku stoji da je razlika bila tri minute i eto, nije mi jasno zašto su to tako napravili. Nekog su očito morali zatvoriti. Inače, uzela sam obrt uz pomoć državnih poticaja, imam paušalnu plaću i nemam razloga ne izdavati račun. Prije njih je bila tržišna inspekcija i bilo je sve u redu. Novčano još ne znam hoće li me kazniti. No nadam se da će pravda ipak biti zadovoljena. I da je greška bila napravljena, tako oštra kazna, a radim tek deset mjeseci, mislim da zaista nije u redu", zaključila je vlasnica cvjećarnice Sanja Zagoršćak. 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE