Cirkus u Splitu: Ministarstvo srušilo terasu kafića, gazdarica je jutros vratila

Foto: Dalmacija Danas

NI dan nakon što je štekat kafića Firule na istoimenoj plaži uklonjen, stolovi i suncobrani su vraćeni, a ljudi neometano sjede i piju kavu, piše Dalmacija Danas.

U nedostatku drvenog poda koji je jučer iščupao bager Ministarstva graditeljstva, vlasnici su stolove postavili na nekakvu vrstu pločica. Čini se da nikome od gostiju ne smeta ni to, pa ni činjenica da sjede u ilegalnom ugostiteljskom objektu.

"Nažalost, nakon rješenja inspekcijskih službi i uklanjanja štekat se ponovno vraća. Ovo je prvi put da se ovakvo nešto događa. Obaviještene su sve službe, Ministarstvo mora je zvalo i obavijestilo Županiju, a mi smo obavijestili Grad Split i Lučku kapetaniju. Lučki kapetan i komunalni redari će izaći na teren", kazao je Stipe Čogelja, privremeni pročelnik Upravnog odjela za turizam i pomorstvo Splitsko-dalmatinske županije.

"Tu postoji osnova i za kazneno djelo. Nadam se da će se ovaj predmet riješiti na zadovoljstvo svih građana. Ako kasnije sud dokaže da je netko drugi bio u pravu, to će biti tako, ali zasad štekat mora biti uklonjen jer je to pravomoćno rješenje Kapetanije", zaključio je Čogelja.

Pročitajte više