Piše: S.S. | 18.09.2018. 15:00

VIDEO Svi znaju da su mačke posebna bića, no ovakvu još niste upoznali

LJUBITELJI životinja koji za kućne ljubimce imaju pse i mace vrlo dobro znaju kako između njih postoji velika razlika, no to je posebnost koja čini taj suživot zabavnijim i ljepšim.

Postoje neke mace koje se znaju ponašati kao psi ili obratno, no mačke imaju svoje posebnosti i različitosti. One su kao Jing i Jang, u njima postoji vjernost i neovisnost, umiljatost i suzdržanost, hrabrost i oprez, strast i ravnodušnost.

Na neki način ponašaju se kako njima odgovara. Jeste li ikada vidjeli macu kako hrabro naganja psa boreći se za svoje mladunce?  

Vrlo su agilne i spretne, male penjalice i grebalice, no kada vam zasjednu u krilo i krenu sa svojim neprocjenjivim prr prr "masirati", garantiramo opuštanje. Kažu da mace spavaju na mjestima s negativnom energijom te da je stavljaju u balans.

Postoje razne teorije o mačkama i njihovim sposobnostima, no vjerujemo da u svakoj životinjskoj porodici postoji "izvanredna" jedinka , pa tako i kod mačaka.

U nekim domovima za stare i nemoćne osobe tvrde da mačka može predosjetiti smrt. Jedna od njih je i Oscar. Dr. Dosa je čak izdao i knjigu u kojoj tvrdi da Oscar može namirisati smrt.

U domu je osoblje čak i pokušalo testirati njegove sposobnosti, stavljajući ga na krevete osoba za koje su mislili da će umrijeti, no Oscar je jednostavno otišao na drugi krevet kod drugog pacijenta i u više od 50 slučajeva se sklupčao baš kod umiruće osobe, kao da joj želi pomoći da prijeđe na drugi svijet. 

Za razliku od psa, za mačku se kaže da nema zadaću. Njena prava zadaća, ljudima najbliža, ona je kada mačka odluči biti ljubimac koji nam odmara u krilu ili naručju, prede i umiljava se, smiruje nas i uklanja napetost. 

Mačke su posebne, no nisu za svakoga. Ako želite ljubimca koji će raditi sve što vi želite, to zasigurno nije mačka. 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE