13 godina im je bio vjeran prijatelj, a oni su ga napustili

Rita Earl Blackwell

COCO je pas star 13 godina i njegova obitelj ga je dovela u sklonište i napustila jer je prestar za njih. Nakon što im je 13 godina bio vjeran prijatelj, oni su ga odbacili kao da se ništa nije dogodilo.

Volonteri su ga prihvatili i smjestili na posebnu skrb jer im je njegov pogled slamao srce. Zabrinuti pogled tužnog starog psa koji ne zna što se sada odjednom dogodilo i zašto više nema njegovih ljudi u blizini.

Volonterka koja ga je fotografirala, Earl Blackwell, upoznala ga je i nikako se nije mogla pomiriti s činjenicom da su ga ostavili samo zato što je star.

Malenog su pregledali veterinari i, uz manju kvržicu kod prepona, s njim je sve bilo u redu. Nakon samo par dana što je proveo u skloništu, preuzeli su ga volonteri organizacije A Purposeful Rescue te mu omogućili udobniji smještaj od kaveza i dali mu novo ime Toast.

Za njega traže privremeni smještaj gdje će biti dok ne pronađe svoju novu obitelj. Ova priča je nažalost i dio naše svakodnevice jer se i kod nas psi napuštaju zbog sličnog razloga.

Mi vjerujemo da bi svaki vlasnik trebao biti odgovoran za svog ljubimca do kraja njihovog života. Mi smo ti koji ih odabiremo i svatko tko ima ljubimca treba biti odgovoran vlasnik i voljeti ga.

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom clanku vezanom uz kucne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više