Piše: R.I. | 14.09.2018. 19:57

Je li ovaj čovjek koji je stajao uz Bandića nosio teleskopsku palicu?

NA PROSVJEDU građana pred školom u Vukomercu bio je i gradonačelnik Milan Bandić. Osim njega, tu je bio i šef Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić. On se sukobio s građanima jer je navodno branio Bandića od muškarca koji ga je htio pljunuti. Građani su ga psovali i vikali mu da je ulizica, a u međuvremenu je došla interventna policija i privela jednog muškarca. 

>> Tučnjava pred školom u Vukomercu. Svjedoci: Pavle Kalinić je udario čovjeka

Sudeći prema snimkama, čini se da je Bandića, osim policije, čuvalo više zaštitara u civilu.

Jedan od prisutnih, koji se zadržavao u blizini gradonačelnika i Kalinića, za pojasom je imao zataknuto nešto što jako nalikuje teleskopskoj palici. 

U pratnji Bandića i Kalinića

Kad su Kalinića napali građani, među pratnjom koja je odvodila šefa Ureda za upravljanje u hitnim situacijama, bio je isti taj krupni muškarac u crnoj majici.

Poslali smo upite Uredu gradonačelnika i policiji. Upitali smo ih je li gradonačelnik u pratnji imao zaštitara u civilu koji je nosio teleskopsku palicu. Također, zanimalo nas je je li nošenje teleskopske palice dopušteno zakonom. 

Odgovore ćemo objaviti čim ih zaprimimo.

Podsjetimo, roditelji osnovnoškolaca i stanovnici Vukomerca jučer su izvrijeđali Bandića i nasrnuli na njega, bijesni zbog pucnjave dviju romskih obitelji u neposrednoj blizini osnovne škole. Gađali su ga jajima, a kada je odlazio, raznim su predmetima gađali njegov službeni automobil i udarali po njemu.

>> VIDEO Bijesni roditelji napali Bandića, gađali ga jajima i razbili mu auto

Bandić je danas prosvjednike nazvao "čoporom pijanaca".

"Ja mislim da su izabrali krivu metu. Osjećam se odlično. Nikad me nitko nije pljuvao, niti će me pljuvati. Par pijanaca je došlo tamo. Mi smo imali kvalitetan sastanak s predstavnicima roditelja, a onda je došlo par ljudi krvavih očiju. To je sastavni dio posla, mislim da policija nije u potpunosti odradila svoj posao, u pravnoj državi svatko treba raditi svoj posao", rekao je Bandić.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE