Piše: HINA | 14.09.2018. 17:39

Policija ispalila suzavce i vodene topove na radnike aerodroma u Istanbulu

SIGURNOSNE snage danas su ispalile suzavce i vodene topove na radnike koji su prosvjedovali protiv loših sigurnosnih uvjeta na novom aerodromu u Istanbulu, izvijestili su turski mediji.

Policijske snage intervenirale su kako bi spriječile prosvjed stotina radnika koji su izvikivali slogane tražeći bolje uvjete, navodi se u dnevnom listu Hurriyet.

Smrti i ozljede na aerodromu

Neimenovani aerodrom, treći u Istanbulu, trebao bi biti otvoren 29. listopada. Aerodrom je projekt predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana i iz vlade navode kako će završetkom izgradnje biti najveći na svijetu.

Jedan od radnika rekao je za Medyascope TV, alternativnu medijsku platformu, kako je na gradilištu bilo nekoliko ozljeda i smrtnih slučajeva.

Izjavio je da su radnici danas odlučili odložiti svoj alat nakon što je jučer četvero ljudi poginulo i 17 ozlijeđeno u nesreći autobusa koji prevozi radnike.

Novi aerodrom trebao bi prevoziti oko 90 milijuna putnika

Iz tvrtke IGA-e, koja je zadužena za izgradnju i upravljanje postrojenjem, izjavili su kako su radnici uzrujani jer su bili primorani stajati na kiši zbog kašnjenja autobusa. 

Glavni aerodrom u Istanbulu, koji je ime dobio prema utemeljitelju moderne sekularne nacije Mustafi Kemalu Ataturku, trebao bi se zatvoriti. 

Novi aerodrom u početku bi trebao imati tri uzletišta i prevoziti oko 90 milijuna putnika, a prema vladinim planovima, te bi se brojke kasnije trebale udvostručiti.

Nekoliko dana prije predsjedničkih i parlamentarnih izbora 24. lipnja Erdogan je bio prvi putnik koji je, uslijed svih kontroverza u javnosti, sletio na novi aerodrom.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE