Piše: R.I. | 14.09.2018. 07:13

Deseci eksplozija u okolici Bostona, gore kuće i zgrade

NIZ eksplozija i požara potreslo je u četvrtak kasno poslijepodne po lokalnom vremenu više desetaka stambenih naselja zahvativši nekoliko gradova sjeverno od Bostona, a stotine ljudi evakuirano je zbog mirisa plina, izvijestila je policija savezne američke države Massachusetts.

Najmanje je jedna osoba poginula u eksplozijama, a dvanaest ih je ozlijeđeno. 

Nakon eksplozija gore kuće i zgrade

Eksplozije su oštetile desetke privatnih kuća i drugih građevina, te izazvale brojne požare. Vatrogasci su se satima borili s vatrom, dok su pripadnici komunalnih službi zatvarali plinske instalacije i isključivali struju kako bi se spriječili daljnji incidenti. Policija je patrolirala ulicama i evakuirala ljude. 

List Eagle Tribune na svojoj je web stranici objavio kako u eksploziji jedne kuće u gradu Lawrenceu u okolici Bostona ima ozlijeđenih.

Policija je na Twitteru ustvrdila da je prerano za bilo kakve spekulacije oko mogućeg uzroka, no lokalni mediji prenose kako je vjerojatno riječ o puknuću plinovoda uslijed prevelike kompresije.

Do eksplozija i požara došlo je u gradovima Lawrence, Andover, North Andover i Methuen sjeverno od Bostona.

"Ako imate plin u kući, napustite svoje domove"

"Molimo sve koji imaju plin u kući da do daljnjega napuste svoje domove", izjavio je upravitelj grada North Andovera Andrew Maylor za lokalnu televizijsku postaju.

Državna policija objavila je da je ukupno prijavljeno 39 eksplozija i požara, ali se očekuje da će ta brojka nastaviti rasti. Pozvala je sve stanovnike zahvaćenih gradova koje opskrbljuje plinska tvrtka Columbia Gas, jedinica tvrtke NiSource Inc, da se evakuiraju dok ne završi proces dekompresije plinovoda.

Istragu je pokrenuo i FBI koji je priopćio da u koordinaciji s policijom provodi procjenu situacije.

Vatrogasni zapovjednik: Ovo je kao Armagedon

Lokalni vatrogasni zapovjednik izjavio je da situacija "nalikuje Armagedonu".

"Proveo sam 39 godina u vatrogasnoj službi i nikad nisam vidio ovakvo što u svojoj karijeri", rekao je Michael Mansfield, vatrogasni zapovjednik u gradu Andoveru.

Što se dogodilo?

Dužnosnici navode kako se u kućama i poslovnim prostorima u gradovima Lawrence, Andover i North Andover dogodilo 80-ak požara i eksplozija. 

Vatrogasni zapovjednik Mansfield rekao je da istražitelji sumnjaju kako je vatru izazvao previsok pritisak u plinovodu. 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE