Piše: | 10.08.2018. 22:05

Ministarstvo vanjskih poslova osudilo Hamasovo raketiranje Izraela

MINISTARSTVO vanjskih i europskih poslova RH osudilo je danas napade projektilima na Izrael iz Gaze i pozvalo na prekid nasilja.

"Eskalacija nasilja u Gazi, koja za posljedicu ima smrtno stradale i ozlijeđene, izaziva ozbiljnu zabrinutost. Najoštrije osuđujemo masovne napade projektilima na Izrael iz Gaze te pozivamo na zaustavljanje nasilja. Ovakvi napadi ugrožavaju živote nedužnih civila i ne mogu imati opravdanja", kaže se u priopćenju MVEP-a.

MVEP ističe da "Hrvatska u potpunosti podupire pravo Izraela na obranu i zaštitu svoje sigurnosti te na poduzimanje odmjerenih aktivnosti u odgovoru na ovakve napade".

"Sada je ključno raditi na postizanju smirivanja stanja kako bi se izbjegla daljnja stradavanja te odgovorilo na iznimno tešku humanitarnu situaciju u Gazi. U tu su svrhu važni suzdržanost i poštivanje primirja, koje je prema izvješćima noćas trebalo stupiti na snagu", navodi MVEP.

"Hrvatska ostaje predana podupiranju svih napora usmjerenih k sprječavanju daljnjeg pogoršavanja situacije, pronalasku rješenja za aktualnu krizu te stvaranju izgleda za trajni mir i sigurnost", ističe se u priopćenju.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE