Piše: Hina, R.I. | 10.08.2018. 19:59

Pulski taksisti blokirali promet, prosvjeduju protiv Cammea i Ubera

NEKOLIKO desetaka pulskih taksista prosvjedovalo je od Giardina do Verudele gdje su usporavali i blokirali promet, a kako su naveli, nezadovoljni su zbog nelojalne konkurencije koju im u poslovanju predstavljaju tvrtke poput Cammea i Ubera.

 Prosvjed je trajao od 13 do 13:35 sati, a intervenirala je i policija.

Taksisti tvrde da Cammeo radi bespravno, da imaju informacije da za Medulin i Ližnjan nemaju niti jednu dozvolu te da za Pulu imaju nešto, ali ne sve što bi trebali. Tvrde i da vozači Ubera rade bez dozvole. 

Neslužbeno se doznaje da su taksisti za sutra najavili prosvjednu vožnju na Istarskom ipsilonu.

Iz Cammeo Grupe danas su na ove tvrdnje poslali izjavu u kojoj ističu da je njihovo poslovanje u potpunosti u skladu s propisima, „što je i razlog zašto su, primjerice u Pulu, Split i brojne druge gradove, došli tek ove godine". "Temelj našeg poslovanje su transparentnost i povjerenje korisnika. Transparentnost poslovanja, koja uključuje aktivnu suradnju sa svim institucijama, povezanost s poreznom upravom i fiskalizaciju računa u trenutku čim se izdaju (te uopće tehničku nemogućnost da se izda nefiskaliziran račun), jamac su zakonitosti našeg poslovanja", naveli su, uz ostalo, iz Cammeo Grupe.

Iz Policijske uprave istarske su priopćili kako su oko 13 sati dobili dojavu o tome da se 20-ak taksi vozila kreće Tomasinijevom ulicom prema Arsenalskoj ulici u Puli i sporom vožnjom otežava normalno odvijanje prometa. „Vozači taksija postupali su po uputama policijskih službenika. Promet je normaliziran u 13:35 sati", naveli su iz policije.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE