Piše: | 10.08.2018. 19:04

Lavrov poručio Pompeu: Rusija kategorički odbija nove sankcije

RUSKI ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov je danas u telefonskom razgovoru upozorio američkog kolegu Mikea Pompea da Rusija "kategorički odbija" nove američke sankcije, navodi ruska diplomacija.

U tom razgovoru na američku inicijativu, Lavrov je izjavio da ruska strana kategorički odbacuje nove sankcije koje je Washington nedavno najavio u vezi informacija o ruskoj upletenosti u aferu Skripal, precizira ruska diplomacija u priopćenju.

Lavrov: Niste pružili dokaz za optužbe o trovanju u Velikoj Britaniji

"Sergej Lavrov je naglasio da ni Sjedinjene Države, ni Velika Britanija, niti jedna druga zemlja nisu nakon incidenta u Salisburyju pružile nikakav dokaz koji bi potvrdio te optužbe", prema tom izvoru.

Američka administracija je najavila u srijedu nove sankcije Rusiji u vezi trovanja početkom ožujka u Salisburyju bivšeg ruskog dvostrukog agenta Sergeja Skripala i njegove kćeri Julije, koje London pripisuje ruskim vlastima.

Kremlj, koji od početka odbacuje bilo kakvu upletenost Rusije u to trovanje, u četvrtak je sankcije ocijenio neprihvatljivima, a ruska diplomacija je najavila odgovor.

Lavrov i Pompeo su se dogovorili da će ostati u kontaktu u vezi svih pitanja od obostranog interesa, prema priopćenju ruskog ministarstva vanjskih poslova. 

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE