Kujice su koristili za testiranje u labosu pa ih htjeli uspavati, no jedna je obitelj spasila stvar

Screenshot: YouTube

BITI zatvoren cijeli život u kavezu nešto je što mi ne možemo ni zamisliti. Ove su kujice doživjele upravo to. Bez ljudskog dodira, bez pažnje i maženja. Jedino što su osjetile bile su hladne i oštre igle te razni preparati na koje su ih testirali.

Njihovi novi vlasnici odlučili su ih spasiti od sigurne smrti i time su i sebi i njima uljepšali živote. Frannie i Gertie potpuno su različite i njihovim vlasnicima to je bilo čudno s obzirom na to da dolaze iz istog labosa.

No baš kao i ljudi, i životinje imaju različite karaktere. Frannie je sve to palo teže, dok se Gertie lakše opustila i zbližila s ljudima, a osobito sa slijepim sinom svojih vlasnika kojem svakodnevno olakšava život.

Frannie je trebalo više vremena da uvidi da je na sigurnom i da se počne ponašati slobodno te da se, naposljetku, poveže sa svojim ukućanima. Njihovi vlasnici počeli su obraćati više pozornosti na proizvode koje koriste i potpuno su iz života izbacili sve ono što se testira na životinjama.

Ovo udomljavanje dobro je i za životinje i za obitelj koja ih je primila u svoj dom. Psići su konačno na sigurnom, a vlasnici su naučili nešto bitno. 
 

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Index Ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više