Vučić o slavlju uz Thompsona: "Nije novost da Hrvati slave uz ustaške pjesme. I opet će"

Foto: Goran Stanzl/Pixsell, Hina

SRPSKI predsjednik Aleksandar Vučić komentirao je nastup Marka Perkovića Thompsona jučer u Zagrebu.

"Nije novost da su Hrvati drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu slavili uz ustaške pjesme", rekao je Vučić, prenosi Telegraf.

Dodao je i da ima pravo ne navijati za Hrvatsku te kazao kako Hrvate neće vrijeđati jer su "nam potrebni dobri i bolji odnosi u budućnosti".

"Ima li neka novost? Ima li nešto drugačije? Ima li nešto što vas čudi? To samo začudi one koje uvijek to začudi, koji se prave da ih to začudi", rekao je Vučić.

Opet se osvrnuo na stih iz Čavoglava koji kaže "čujte srpski dragovoljci, bando, četnici". Taj stih posebno smeta Vučiću.

"To pjevaju ti za koje bih trebao navijati? Pa što sam ja? Kakvog bi predsjednika Srbija imala da svoj narod naziva bandom četnika, srpskih dobrovoljaca? Slučajno nisam ni četnik, ni partizan, niti mi je itko u obitelji bio, samo su stradali od ustaša", rekao je.

"A sada me baš tjerati da navijam za nekog i da se iščuđavam što su pjevali ustaške pjesme... Ako ima neka novost onda me to pitajte, a to je sve po starom, i sve uobičajeno. Mislite da sljedeći put neće biti? I sljedeći put će biti iste te pjesme. I to kako ide geni kameni ''nije dobra 45.'' i tako dalje "raselili nas diljem svijeta'", rekao je Vučić.

Pročitajte više