VIDEO Totalna ludnica u Zadru: Modrić i Vrsaljko satima pjevali s više od 30 tisuća ljudi

Foto: Dino Stanin/PIXSELL, Index, Hina

U ZADRU je održana fešta povodom dočeka četvorice hrvatskih reprezentativaca, "zadarske dice" Danijela Subašića, Šime Vrsaljka, Dominika Livakovića i najboljeg igrača Svjetskog prvenstva Luke Modrića.

>>> Subašić pustio suprugu da pilotira avionom za Zadar

Zadarski reprezentativci do Foruma su doplovili jedrenjakom Branimir nakon što su s njega pozdravili tisuće sugrađana koji su izašli na ulice i trgove pozdraviti svoje heroje.

Jedrenjak na kojem je pisalo "Evo nas doma, hvala ti Zadre" pratile su stotine brodica i jet-skijeva, a s njega su navijačima mahali Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković.

 

Subašić i Vrsaljko u jednom su trenutku skočili na jet-ski, a Subašić je pao i okupao se u moru.

Igrači su se iskrcali na gatu Obale kralja Petra Krešimira IV, a fešta se nastavila na Forumu pred desecima tisuća navijača.  

U proslavi je sudjelovalo i Hrvatsko ratno zrakoplovstvo s četiri helikoptera tipa Kiowa.

Modrić i Vrsaljko neumorno su animirali sugrađane i s njima otpjevali nekoliko dalmatinskih hitova i Thompsonovih pjesama. Publika je otpjevala i "Čavoglave", a igrači su se priključili s "Moja domovina".

Tisuće Zadrana skandiralo je i Hrvoju Ćustiću, zadarskom talentu koji je izgubio život igrajući utakmicu 1. HNL i kojemu Danijel Subašić posvećuje svaku pobjedu.

"Teško mi je naći riječi da bi se opisalo ovo. Mogu reći da je ovih mjesec i pol dana na SP-u najljepši period u mom životu i mojoj karijeri. Ono što smo doživjeli u Zagrebu i sada u Zadru, to je ostvarenje svih snova", rekao je Luka Modrić s pozornice.

"Nadam se da će se cijela Hrvatska pokrenuti kao što se pokrenula u ovih mjesec dana. Mene čeka odmor, nema nikakvih planova, samo odmor", rekao je Luka pa zapjevao: "Zadar je  najbolji, Zadar je slavan, nitko u Europi njemu nije ravan".

Emotivni Šime Vrsaljko je dodao: "Mogu samo reći da vas sve volim. Da mi je ovo netko rekao da ću doživjeti ispred mojih Zadrana..."

"Drago mi je da smo ušli u vaša srca. Iznad svih - Hrvatska", dodao je Danijel Subašić.

Tijek dočeka uživo:

22:50 Modrić, Vrsaljko i veselo društvo i dalje pjevaju na pozornici s tisućama navijača. Prema procjenama, na dočeku je oko 35 000 navijača

22:30 Na proslavi se skandiralo i Hrvoju Ćustiću, zadarskom talentu koji je izgubio život igrajući utakmicu 1. HNL i kojemu Danijel Subašić posvećuje svaku pobjedu.

22:15 Evo što su igrači rekli s pozornice:

"Teško mi je naći riječi da bi se opisalo ovo. Mogu reći da je ovih mjesec i pol dana na SP-u najljepši period u mom životu i mojoj karijeri. Ono što smo doživjeli u Zagrebu i sada u Zadru, to je ostvarenje svih snova", rekao je Luka Modrić.

Emotivni Šime Vrsaljko je dodao: "Mogu samo reći da vas sve volim. Da mi je ovo netko rekao da ću doživjeti ispred mojih Zadrana..."
 
"Drago mi je da smo ušli u vaša srca. Iznad svih - Hrvatska", dodao je Danijel Subašić.

21:41 Tisuće su uz bakljadu zapjevale Thompsonovu pjesmu "Čavoglave" kad su igrači izašli na pozornicu. Navijači su skandirali Luki Modriću, a onda svi zajedno zapjevali "Moja domovina".

21:40 Dominik Livaković prvi je izašao na pozornicu pred okupljenu masu.

21:35 S pozornice svira "Moja domovina".

21:20 Brojni zadarski košarkaši i drugi zadarski sportaši stigli su pozdraviti svoje junake.

21:15 Slavonci su priredili posebno iznenađenje za Luku Modrića. Posjetili su njegovu razrušenu obiteljsku kuću i okitili je hrvatskim zastavama.

21:10 Šime Vrsaljko u Zagrebu je na dočeku sjeo na policijski motor, a u Zadru je zajahao jet-ski.

Šime Vrsaljko na jet-skiju

21:00 Jedrenjak je pristao uz obalu, tisuće Zadrana trubama, bakljama i pjesmom pozdravljaju igrače. Modrić, Subašić, Vrsaljko i Livaković izlaze iz broda.

20:20 Atmosfera u Zadru je užarena, tisuće navijača su na ulicama grada, a stotine prate reprezentativce u svojim brodicama.

20:10 Srebrni reprezentativci ukrcali su se na jedrenjak, prate ih stotine navijača uz sjajnu atmosferu. Subašić i igrači mašu im s palube, Subašić je u majici na kojoj piše "Zadarska dica".

19:50 Hrvatski nogometaši probijaju se kroz masu navijača do jedrenjaka kojim će obići zadarski poluotok.

Hrvatski košarkaški izbornik Dražen Anzulović stiže na doček s obitelji.

U programu dočeka sudjelovat će svi koji se nađu na navedenoj ruti oko cijelog Poluotoka i na Forumu pa je preporuka da dođu odjeveni u dresove Hrvatske i s hrvatskim zastavama.
 
Fešta se nastavlja na Forumu od 21 sat, a slavlje neće proći bez Mladena Grdovića koji je s igračima slavio i u Moskvi.

Pogledajte kadrove iz Zagreba koje ćemo pamtiti zauvijek

Pročitajte više