Vozačica Vatrenih: "Bilo je neopisivo, ali bojala sam se da bus neće izdržati, dečki su si dali maha"

Foto: Patrik Macek, Borna Filic/PIXSELL

NIKOLINA ŽILJAK, vozačica ZET-ovog autobusa koja je vozila Vatrene veći dio puta od aerodroma do Trga bana Jelačića, jučerašnji dan neće nikad zaboraviti, no zanimljivo je da je malo nedostajalo da ona uopće ne vozi nogometaše.

"Nazvao me šef i rekao mi da bi trebalo voziti reprezentativce na doček. Pitala sam ga moram li ili bih trebala jer ako ne moram, ja ne bih", ispričala nam je.

Na pitanje zašto je odbila, odgovorila je: "Shvatila sam da imam odgovornost za nekoga tko vrijedi 3,9 milijuna nečega i da ja ne bi htjela biti odgovorna za nečije muževe i očeve, no čim sam spustila slušalicu, shvatila sam koja je to čast."

S vozačke strane, voziti autobus jučer bilo je kao i svaki dan, osim što je uobičajenih 50 kilometara mogla voziti tek dva kilometra na sat. S one druge strane, jučerašnji dan bio je jedan od onih koje doživite samo jednom.

"Bio je to nevjerojatan ponos, bilo je neopisivo. Dečki zbilja imaju na što biti ponosni, a ja što sam bila dio povijesti i zbog toga osjećam neopisivo zadovoljstvo", kaže.

No osjećala je upravo onu odgovornost zbog koje je najprije odbila taj zadatak.

"Previše je ljudi tu bilo, a i oni su si dali maha, penjali se na krov. Čak sam u jednom trenu osjetila i strah jer su zaljuljali bus do te mjere da ne znate hoće li bus izdržati. Presjeklo me u želucu", priznala nam je.

Imala je i zanimljiv susret s kapetanom Lukom Modrićem.

"Došao je, htio je voziti samo jednu minutu, a ja sam mu rekla da ne može. Pitala sam ga bi li on meni dao da izađem minutu na teren pa je rekao da bi. Rekla sam mu: 'E pa, ja tebi ne dam. Možeš svim novinarima reći da ti vozačica autobusa nije dala, kako god to shvatio'", govori nam uz smijeh simpatična Nikolina.

U Savskoj se dogodio tehnički problem s autobusom zbog kojeg su nogometaši prešli u autobus njene kolegice Ane.

"U nekim normalnim uvjetima to ne bi bio problem, ali u toj niskoj brzini opterećenje je bilo veliko i kočnice su se osjetile. Odlučili smo da je bolje da zbog tehničke sigurnosti ostanemo tamo gdje jesmo, ali i da kolegica Ana ima priliku osjetiti to što sam osjetila ja", kaže nam.

Poslije toga Nikolina je ostala sa šefom u garaži nakon smjene koja je trajala 12 sati. Adrenalin ju je još uvijek držao.

"Iskreno i sad sam pod adrenalinom, svjesna čega sam bila dio. Ne možete znati što vas čeka dok to ne doživite. Znala sam da su to imena koja su na vrhu Hrvatske i svijeta, ali nisam očekivala toliku gužvu i euforiju, nisam očekivala da ću vidjeti ljude kako plaču pored ceste. Dirne vas to sve. Zasuzila sam u jednom trenu, ali brzo sam se morala vratiti u stvarnost", kaže.

Ludnica se proširila i na današnji dan, koji joj je trebao biti slobodan, no Nikolina je postala prava medijska zvijezda.

"Nisam stigla pogledati što se piše, ali stigla mi je hrpa telefonskih poziva i poruka. Nisam ni jela pa se pitam je l' ovo meni treba, što bi se desilo da dam otkaz... Mi nismo navikli na ovakvu medijsku eksponiranost, a ispričavam se i svima kojima nisam odgovorila jer od novinara moji su malo zanemareni", otkriva nam na kraju.

Nakon toga smo je pustili da uživa u svom slobodnom danu. Zaslužila je.

Pročitajte više