Veliki transfer: Hrvatski reprezentativac odmah nakon slavlja potpisuje za velikana

Foto: EPA

DUJE ĆALETA-CAR (21) potpisuje za Marseille, javlja L'Equipe!

Novopečeni hrvatski reprezentativac nedavno je odlično igrao za Salzburg protiv Marseillea u obje utakmice polufinala Europa lige. U uzvratu, koji je otišao u produžetke, namjestio je gol pa je očito svojim prezentacijama natjerao Marseille da ga kupi.

Salzburgu oko 17 milijuna eura, Ćaleti-Caru višegodišnji ugovor

Francuski sportski dnevnik izvještava kako su za hrvatskog stopera licitirali Marseille, Sevilla i Lazio. Na koncu, Salzburg je pristao na Marseilleovu ponudu vrijednu oko 17 milijuna eura.

L'Equipe piše kako bi transfer mogao biti realiziran već u srijedu ili četvrtak. Službeno predstavljanje Duje Ćaleta-Cara i potpisivanje petogodišnjeg ugovora trebali bi uslijediti nakon skorašnjih medicinskih pregleda.

Hrvat u uglednom klubu slavne prošlosti

Marseille je deveterostruki francuski ligaški prvak. S titulom više, ispred njega jedino je Saint-Étienne. U svojoj skoro stodvadesetogodišnjoj klupskoj povijesti osvojio je pregršt trofeja, između ostalog i Ligu prvaka 1993. godine. Koncem protekle sezone izgubio je u finalu Europa lige protiv Atletico Madrida. 

Igrajući i zabijajući za Marseille, Josip Skoblar sezone 1970./1971. proglašen je najučinkovitijim europskim strijelcem s 44 postignuta pogotka. 

Od Šibenika do Marseillea

Duje Ćaleta-Car karijeru je započeo graditi u omladinskom pogonu rodnoga Šibenika. Sredinom srpnja preselio se u Austriju, pa je preko Paschinga (današnji Juniors OÖ) i Lieferinga početkom siječnja 2015. godine transferiran u Salzburg.

Prilikom transfera u Salzburg tržišno je vrijedio 350 tisuća eura. Trenutačno mu se vrijednost procjenjuje na deset milijuna eura.

Konstantnim i uvjerljivim nastupima - 130 utakmica u svim natjecanjima uz četiri gola i šest asistencija - prometnuo se u važniju uzdanicu austrijskog velikana.

Za hrvatsku seniorsku reprezentaciju debitirao je 3. lipnja u pripremnoj prijateljskoj utakmici protiv brazilske selekcije. Na poziciji centralnog braniča, na netom završenom Svjetskom prvenstvu u Rusiji, odigrao je kompletnu utakmicu protiv Islanda.

Pročitajte više