Trendi frizure koje morate isprobati ovo ljeto ako imate dugu kosu

Foto: Instagram

SVATKO tko ima dugačku kosu zna da ju je preko ljetnih vrućina jednostavno nemoguće nositi raspuštenu.

No to ne znači da je uvijek morate vezati u konjski rep ili punđicu, dapače, s dugačkom kosom mogućnosti za frizure su brojne, a mi vam odnosimo nekoliko super ideja uz koje ćete lakše preživjeti ljeto, ali i biti u trendu.

Polupodignuta kosa

Frizura koja se prije par godina vratila iz devedesetih i dalje je u modi te je najlakši način da maknete kosu s lica, a pritom pokažete njenu dužinu. Svežite polu-rep ili polu-punđicu, ovisno o vašim sposobnostima i željama, a dodate li svemu još i scrunchie gumicu, bit ćete totalno trendi.

"Pipe" pletenica/e

O ovoj trendi frizuri smo već pisali i više o njoj možete saznati OVDJE. "In" su i klasične pletenice, no ove je čak i puno lakše splesti od, primjerice, riblje kosti, a uz to su i u skladu s najnovijim trendovima te su ovogodišnja hit festivalska frizura.

Špangice

Želite li samo maknuti kosu s lica, ovog ljeta posegnite za špangicama koje su se također vratile u modu iz devedesetih. Ovisno o tome kakav vam razdjeljak najbolje stoji, možete zakačiti po jednu sa svake strane ili ih nanizati nekoliko samo s jedne strane lica, na kojoj imate više kose.

S maramom

Ako vam se ne da trošiti vrijeme na isprobavanje novih frizura ili jednostavno niste talentirane za nešto takvo, onda svojoj klasičnoj ljetnoj frizuri, bilo da se radi o konjskom repu ili punđici, dodajte maramu koja je hit dodatak sezone. OVDJE potražite nekoliko prijedloga za vezanje marame na plaži.

Pramenovi oko lica

Još jedan način da unaprijedite svoju tipičnu ljetnu frizuru bez puno muke jest da kada svežete kosu, ostavite nekoliko pramenova da uokviruju lice, a osim što će to imati laskav efekt, izgledat ćete u trenu opuštenije i "ljetnije".