HRVATSKA SLAVI

VIDEO Vatreni na putu prema Trgu, tamo je ludnica

Foto: Patrik Maček/Pixsell, Alan Grubelić, Flightradar

VELIČANSTVENI doček je u tijeku. Avion s Vatrenima je u 15.26 sletio u Zagreb, već 15 minuta kasnije autobusi u pratnji policije krenuli su prema Trgu bana Jelačića. Putem ih prati mnoštvo ljudi.

> Doček možete pratiti ovdje

LIVE STREAM PRATITE OVDJE

> LIVE STREAM Povratak heroja iz Rusije će kasniti, na Trgu je već sad ludnica! Pogledajte atmosferu

> FOTO Navijači čekaju Vatrene na Trgu već od ranog jutra: "Došli smo u 5 i ne mičemo se"

Croatia Airlines još je krajem tjedna objavila je kako će se Hrvatska nogometna reprezentacija sa Svjetskog prvenstva u Rusiji vratiti u Hrvatsku njihovim avionom. "U povodu veličanstvenog uspjeha vatrenih Croatia Airlines posebno je brendirao zrakoplov Airbus 319", dodali su i podsjetili da se avionom Croatia Airlinesa u Hrvatsku 1998. godine vratila i hrvatska izabrana vrsta nakon osvajanja brončane medalje na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj.   

Dva MIG-a dočekala su avion

Dva MIG-a dočekala su avion na ulasku u hrvatski zračni prostor te su ga pratila sve do slijetanja. Avion je ukrašen i iznutra, sva sjedala su u kockicama, a i posada u avionu je dodatno uniformirana, rekli su iz Croatia Airlinesa za HRT. Avion je opremljen i zastavicama koje će se podići nakon spuštanja.

Kako je objavio MORH, trasu kojom idu Vatreni do središnjeg zagrebačkog trga pratit će i helikopter s hrvatskom zastavom u čast Vatrenih. Po dolasku u centar Zagreba, Krila Oluje preletit će zagrebačkim nebom, a nastupit će i Klapa Hrvatske ratne mornarice "Sveti Juraj".

 

Pročitajte više