Njemački Bild: "Hrvati su najbolji gubitnici svih vremena"

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

"SUZE. Suze ponosa. Iskreni pljesak. Finale Svjetskog prvenstva za Hrvate je završilo onako kako je i počelo kad se čuo zvuk nacionalne himne: s djetinjom nevjericom da je Hrvatska dio takvog spektakla koji je gledao cijeli svijet", započinje njemački Bild svoj kratki članak pod naslovom "Najbolji gubitnici svih vremena".

Dodaju da u 90 minuta utakmice Hrvati rezultatom nisu zaostajali za Francuzima samo 20 minuta, no u Splitu je vladala slavljenička atmosfera kao da je hrvatska momčad ostvarila senzacionalnu pobjedu na prvenstvu.

"Službeno, 6000 navijača okupilo se na javnom gledanju pored gradskih vrata. Još toliko ih se nalazilo iza, paralelno s ekranom, pa nisu ni vidjeli što se u Moskvi događa, ali željeli su biti tamo", piše Bild.

"Nitko nikada neće zaboraviti ovaj povijesni dan u maloj, mladoj, a ipak ponosnoj Hrvatskoj. Nakon rezultata 2:4 počeo je veliki finalni party, a poražena zemlja pokazala se kao najbolji gubitnik svih vremena. Miran, pun poštovanja za protivnika i bez zamjerki što su propustili veliku šansu. Kao velika obitelj, pozlatili su svoju srebrnu noć", zaključuje Bild.

Pročitajte više