Prema mišljenju bračne savjetnice, ovo su tri najučestalija problema u vezi

Foto: Instagram

S KOJIM god problemom da ste se sreli u vezi ili braku, bračna savjetnica Rachel Sussman ga je čula. Ponekada ljubavni odnosi između dviju osoba znaju biti poprilično izazovni i zahtijevaju trud i rad kako bi se veza održala zdravom i iskrenom. Sussman tvrdi kako postoje tri problema s kojom se suočava većina parova, ali koji su rješivi uz suradnju. 

1. Seksualni nagoni vam se ne poklapaju

Netko ima viši libido, netko niži, potpuno normalna stvar. No često može stvoriti problem u vezi gdje se osoba s manjim seksualnim nagonima osjeća krivom što nema jednake potrebe kao osoba s višim seksualnim nagonom koja nakon nekog vremena postaje nezadovoljna i nestrpljiva. Bračna savjetnica Sussman u ovakvim situacijama predlaže kompromis. Osoba s nižim libidom trebala bi pronaći način kako bi pojačala seksualne nagone, a osoba s višim libidom bi trebala poraditi na samokontroli i razumijevanju druge osobe. 

2. Strast u vezi se smanjila 

U intervjuu za časopis Insider, bračna savjetnica Sussman izjavila je kako parovi vrlo često smatraju da se strast u vezi održava sama od sebe. No to nažalost nije točno. Kao i oko svega, i oko strasti u vezi treba se potruditi. Dogovorite spoj na novom i uzbudljivom mjestu, začinite seksualni život novim donjim rubljem, učinite sve što smatrate da bi moglo vratiti strast na početnu razinu. Jedino što ne trebate je očekivati čarobni preokret koji će se dogoditi sam od sebe. 

3. Shvatili ste da se suprotnosti baš i ne privlače 

Iako vam se možda na početku veze upravo vaša suprotnost učinila vrlo privlačnom i ključnom za strast i dobar odnos, nakon nekog vremena ste shvatili kako vas suprotna razmišljanja i karakteri samo udaljavaju. U ovom slučaju kompromis također igra vrlo bitnu ulogu. Pokušajte izbalansirati odnose i odvojiti navike koje ne volite provoditi skupa za vrijeme koje i jedan i drugi posvećujete sebi.