Piše: Ž.L. | 12.07.2018. 20:31

Uhićen turski TV propovjednik i sljedbenici: "Zlostavljaju i siluju djevojčice od 7 do 17 godina"

TURSKI TV propovjednik, poznat po okupljanju žena koje naziva "mačkicama", uhićen je u srijedu u svojoj vili u Istanbulu, javljaju lokalni mediji.

Zloglasni TV propovjednik Adnan Oktar, poznat i kao Harun Yahya uhićen je zbog optužbi za kriminal, prijevaru, otmicu, pranje novca, iskorištavanje vjerskih osjećaja, ucjenu i seksualno zlostavljanje.

>>Orgije s "mačkicama" i brak sa "sestrama": Jeziva istina o zloglasnom seks-kultu TV propovjednika

Zaplijenjeno oružje, pancirka i oklopno vozilo

Snimke objavljene u turskim medijima prikazuju Oktara i njegove sljedbenike koje policija vodi u bolnicu na preglede prije ispitivanja. Policija je tragala za oko 234 njegovih sljedbenika zbog istih optužbi u nekoliko racija provedenih u pet gradova.

Dosad je uhićeno 166 osumnjičenih na 120 adresa u četiri pokrajine. Zaplijenjeni su deseci komada oružja i streljiva, jedna pancirka i jedno oklopno vozilo.

"Zlostavljaju i siluju djevojčice od 7 do 17 godina"

Oktarov je kažnjen u veljači prekidom emitiranje njegova showa, tijekom kojeg je imao "islamske teološke rasprave" okružen svojim "mačkicama", provokativno odjevenim ženama koje su podvrgnute plastičnim operacijama.

Oktar je napisao nekoliko knjiga u kojima promiče kreacionizam i teorije zavjere. Oktar je nakon uhićenja izjavio: "Ovo je britanska zavjera".

Ceylan Ozgur, žena koja je sudjelovala u njegovim emisijama, izjavila je da je pobjegla iz kriminalne mreže u 2017., nakon što je u njoj provela 10 godina. "Zlostavljaju djevojčice dobi od 7, 10, 14 ili 17 godina, a neke od njih su nekoliko puta silovane", izjavila je Ozgur.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE