Piše: R.I., Hina | 12.07.2018. 16:26

Pobjedu Hrvatske sinoć je na HRT-u gledalo preko 2 milijuna ljudi

POBJEDU hrvatske nogometne reprezentacije nad Engleskom s 2:1 na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji u srijedu navečer na Drugom programu Hrvatske radiotelevizije (HRT-HTV2) pratilo je 2.053.241 gledatelja (RCH), pokazuju podaci o gledanosti.

O velikom zanimanju za ovaj dramatični susret u kojem je Hrvatska prvi put u povijesti izborila nastup u finalu svjetskog prvenstva govori i podatak kako je utakmicu gledalo čak 81 posto svih onih koji su bili pred malim ekranima (SHR).

Udio u gledanosti Drugog programa HTV-a u udarnom terminu od 19 do 23 sata jučer je iznosio nevjerojatnih 73 posto ili gotovo tri četvrtine svih televizijskih gledatelja.

Pored toga, nekoliko stotina tisuća gledatelja širom zemlje ovu je utakmicu pratilo u kafićima, organizirano na trgovima hrvatskih gradova kao i putem interneta, čime je ukupna gledanost utakmice još i veća.

Sljedeći, ujedno i posljednji nastup izabranika Zlatka Dalića bit će protiv Francuske u nedjelju, 15. srpnja, u 17 sati u Moskvi, kada će se Hrvatska boriti za titulu prvaka svijeta.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE