Piše: | 12.07.2018. 12:29

Nijemac pokušao prošvercati hrpu testosterona u Hrvatsku

NJEMAČKI državljanin je u kombiju pokušao iz BiH u Hrvatsku prošvercati 13.497 kutija cigareta bez nadzornih markica Ministarstva financija RH i 510 ampula zabranjenog Testosterona depo, no policija i carina na prijelazu u Jasenovcu su to spriječile i robu zaplijenile, a on je pritvoren, izvijestila je sisačko-moslavačka policija u četvrtak na konferenciji za novinare u Sisku.

Voditelj Službe krim policije Policijske uprave Igor Pasanec je rekao da je to najveća pojedinačna zapljena cigareta i ampula u posljednjih pet godina. Tržišna vrijednost zapljene iznosi oko 400.000 kuna. Tijekom daljnjeg kriminalističkog postupanja bit će ustanovljeno je li njemački državljanin imao suradnike u Hrvatskoj.

Kazna do pet godina zatvora

Osumnjičeni 55-godišnjak se u nedjelju 8. srpnja oko 22 sata na granični prijelaz u Jasenovcu dovezao u kombiju njemačkih registarskih oznaka. Policijski službenici i djelatnici carine uočili su veću količinu cigareta. Zbog sumnje u izbjegavanje carinskog nadzora vozač je uhićen, a nalogom Županijskog suda u Sisku vozilo je pretraženo, pa su djelatnici PU sisačko-moslavačke ustanovili kako je prerađeno za šverc. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičenik je uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku PU sisačko-moslavačke.

Kako je na konferenciji za novinare rekao načelnik Policijske uprave sisačko-moslavačke Luka Pešut, uspješna je akcija rezultat vrlo dobre terenske suradnje djelatnika policije i carine. Dodao je kako je tijekom akcije ostvarena i djelotvorna suradnja s policijom BiH. Već poslovičnu suradnju s policijom potvrdio je i Tomo Stublija iz Carinskog ureda u Jasenovcu. 

Kazna za djelo izbjegavanja carinskog nadzora i neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu kreće se između šest mjeseci i pet godina zatvora.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE