Piše: R.I., Hina | 12.07.2018. 10:43

Plenković u dresu na sjednici vlade najavio izgradnju nacionalnog stadiona

NEŠTO nakon 10 sati počela je sjednica vlade. Kao što je i uobičajeno, sjednicom predsjeda premijer Plenković, koji se vratio iz Moskve gdje je uživo gledao kako se hrvatska nogometna reprezentacija plasira u finale Svjetskog prvenstva.

S obzirom na to da je danas u Hrvatskoj, blago rečeno, neobičan dan zbog najveće pobjede u povijesti hrvatskog nogometa, a i sporta uopće, tako se i sjednica vlade odvija u slavljeničkom tonu.

I premijer i ministri na sjednicu su došli u dresovima hrvatske reprezentacije.

Plenković je na početku sjednice čestitao reprezentaciji i izborniku Daliću.

"Kad, ako ne sad"

"Mislim da smo svi svjesni da je u današnje vrijeme ovo što se jučer dogodilo u Moskvi, po meni, bez ikakvog presedana najveća promocija Hrvatske", rekao je Plenković, pa dodao: "Ovakav ponos na reprezentaciju kakav smo osjetili, ne samo od naših ljudi nego i od brojnih lidera srednje i jugoistolčne Europe... Naša zemlja ima ogromno srce, hrabrost i entuzijazam."

"Vjerujem da u budućnosti moramo pronaći rješenja, gledajući ovaj stadion u Moskvi, za jedan nacionalni nogometni stadion. Jer kad ako ne sad, mislim da to reprezentacija zaslužuje. Tako ćemo poslati poruku nogometašima, naročito mladima, da se i dalje bave sportom", najavio je Plenković. 

Prijedlog novog zakona

U saborsku proceduru upućen je prijedlog novog zakona o djelatnosti socijalnog rada, kojim predviđa proširenje opsega djelatnosti socijalnog rada te prenašanje nadležnosti priznavanja inozemnih stručnih kvalifikacija na Hrvatsku komoru socijalnih radnika.

Novim bi se zakonom uredio sadržaj, uvjeti i način obavljanja djelatnosti socijalnog rada, standard obrazovanja, stručni nadzor nad obavljanjem djelatnosti socijalnog rada kao djelatnosti od interesa za državu. Njime se želi poboljšati kvalitetu djelatnosti socijalnog rada u Hrvatskoj, ističe ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić

Uz do sada opisanu djelatnost  (informiranje, procjenjivanje, savjetovanje, socijalno mentorstvo, supervizija, psihosocijalno i psihoterapijsko savjetovanje, krizne intervencije itd.), tako se kao nove djelatnosti propisuje i vođenje slučaja, intervencije socijalnog rada, psihosocijalna podrška, rana intervencija, socijalno planiranje, profesionalna i organizacijska podrška te organiziranje i razvoj zajednice.

NAJNOVIJE
NAJČITANIJE