VIDEO Tučnjava Srba i Albanaca u Zürichu nakon utakmice na SP-u

Screenshot

ŠVICARSKA je pobijedila Srbiju 2:1 u skupini na SP-u zahvaljujući golovima Albanaca, Granita Xhake i Xherdana Shaqirija. Osim njih, u momčadi su igrala još dva Albanca, Valon Behrami i Blerim Džemaili.

Zbog ovako brojne albanske zajednice u reprezentaciji Švicarske, bilo je jasno da će s obzirom na burnu povijest i sadašnjost odnosa Albanaca i Srba, ova utakmica na SP-u biti susret visokog rizika i "više od nogometa".

Tako je i bilo, jer od početka utakmice u Kalinjingradu, Srbi i njihovi brojni ruski navijači žestoko su zviždali švicarskim Albancima svaki put kada bi primili loptu, a oni su im se osvetili golovima, koje su proslavili radeći rukama simbol albanskog orla.

To je diglo tenzije i tisuću kilometara udaljenom Zürichu. Albanci su izašli na ulice grada i do jutra slavili veliku pobjedu "obje" njihove reprezentacije, što je dovelo do sukoba s predstavnicima brojne srpske dijaspore u Švicarskoj. 

Oko četiri sata ujutro došlo je do masovne tuče Srba i Albanaca u ciriškoj ulici Langstrasse. 

Srpski navijači Albancima su oteli zastavu Kosova s namjerom da je zapale. Na to je jedan Albanac uletio među Srbe kako bi vratio zastavu. To mu je uspjelo, nakon čega je pobjegao.

Srbijanski navijači su ga lovili dok nisu stigli do grupe Albanaca, a zatim je slijedio kaos. U tučnjavi je ozlijeđeno šest osoba, od kojih su dvije zadržane u bolnici.

Policija je prekinula tučnjavu te uhitila tri Srbina i jednog Albanca.

Pročitajte više