Mascherano: Messi je samo čovjek s frustracijama, ali želi preokrenuti ovu situaciju

U ARGENTINSKOJ reprezentaciji situacija je i dalje kritična. Izbornik Sampaoli je već bivši, ali ostavljen je da odradi posao do kraja, a pred njima je sudar s Nigerijom koju moraju pobijediti ako žele proći skupinu.

Osim Sampaolija, pod velikim kritikama našli su se i pojedini igrači Argentine, pa i Leo Messi, iza kojeg je najteži tjedan ove sezone.

Jedan od najiskusnijih u reprezentaciji Argentine, Javier Mascherano otvoreno je progovorio o cijeloj situaciji.

"Imamo šansu izboriti osminu finala, imamo želju izaći iz ove situacije i ostvariti cilj, svjesni smo kritika i to nam uopće ne pomaže. To nije poziv na ujedinjenje, živimo tako već neko vrijeme. Pokušavamo se koncentrirati na ono na što možemo utjecati na terenu", rekao je Mascherano.

Osvrnuo se i na Messija.

"On je dobro. Naš je ključni igrač, ali je i čovjek koji ima svoje frustracije, kao i bilo tko drugi, ali doista želi preokrenuti cijelu situaciju".

O odnosu s izbornikom Sampaolijem je rekao: "Naš odnos je potpuno normalan, ali osjećaj je nelagodan. Moramo iz toga izvući nešto pozitivno za cijelu momčad. Mi, igrači, prvi smo odgovorni za rezultate, ali sva ova buka nimalo ne pomaže. Komplicirano je. Mi smo odgovorni za ovu situaciju, neke stvari su bile pogrešne, pokušavamo pronaći rješenja dokle god imamo šanse za prolaz. Nije lako. To je nogomet, a ne magija. Vjerujemo da možemo preokrenuti sve, imamo još jednu priliku".

"Na sastanku smo pričali o nogometu i našoj igri, kako se izvući iz ove situacije. I najbolji treneri pitaju igrače za savjete jer oni su ti koji odlučuju na terenu. Trener je onaj koji nam daje oruđe. Da bismo se osjećali ugodno na terenu, moramo razgovarati. I u Barceloni trener želi znati što se s igračem događa na terenu kako bi mogao donijeti odluke", rekao je Mascherano.

Poraz od Hrvatske 3:0 bio je posebno bolan za Argentince, a na udaru se nakon susreta našao vratar Willi Caballero, koji je velikom pogreškom pomogao Hrvatskoj doći do vodstva.  

"To što se dogodilo Willyju je nesretno, ali nećemo upirati prstom jedni u druge. Svi patimo zajedno i slavimo zajedno. Nećemo izdvajati nikoga, to je jedna pogreška u jednoj utakmici, ali puno je faktora dovelo do poraza", kaže Mascherano.

"Moramo biti optimistični, opustiti se. Doprvaci smo svijeta i moramo to nekada pokazati. Moramo vjerovati u ovu ekipu. Ne želimo rano ispasti, želimo ostati na turniru što je dulje moguće, nadamo se da će se naše riječi obistiniti. Umorni smo od slušanja samih sebe", zaključio je Mascherano.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više