Jeziva fotografija pokazuje što sve divlja mačka pojede u jednom danu i nećete vjerovati što vidite

POPRILIČNO jeziva fotografija prikazuje sastojke želuca prosječne divlje mačke.

Istraživači su otvorili želudac divlje mačke u Australiji i u njemu otkrili desetke sisavaca, guštera pa čak i zmija - sve pojedene u posljednjih 24 sata mačkina života.

Fotografiju je objavilo Sveučilište u Queenslandu, s kojeg kažu kako sastojak želuca divlje mačke, kojih su dosad secirali više od 10 tisuća, nije bio abnormalan.

Vodeći autor studije John Woinarski za Daily Mail Australia rekao je kako su u jednoj mački pronašli 40 različitih guštera. "Jako puno životinja ubiju po jednoj epizodi lova, a ponekad ubijaju životinje i bez da ih pojedu", rekao je. 

Istraživač i njegovi kolege proučili su 10 tisuća mačaka i njihove probavne traktove. "Nije najzabavniji posao na svijetu. No dobar je način za saznati više o njihovoj ishrani", dodao je.

Stručnjak je otkrio kako su divlje mačke "jako dobri lovci", koji mogu "ubiti jako puno životinja jako brzo", ako su usredotočene. "Ljudi ne shvaćaju koliko divljeg života mačke 'usisaju'", kazao je Woinarski te dodao kako mnogi misle da ubiju tek nekoliko životinja tjedno, što je daleko od istine. U prosjeku, jedna divlja mačka ubije 225 gmazova godišnje.

Divlje mačke u Australiji ubiju više od milijun ptica svaki dan te 1,8 milijuna guštera dnevno. Zbog zapanjujućeg klanja divljih mačaka, mnogim vrstama, poput nekih guštera, prijeti izumiranje. 

U australskoj divljini procjenjuje se kako ima između 2 i 6 milijuna divljih mačaka koje prijeti životinjskom svijetu.

Pročitajte više