Što se dogodilo u Varaždinu? Policija je objavila izvanredno priopćenje zbog pretučene žene

Ilustracija: Google maps

VARAŽDINSKA policija objavila je izvanredno priopćenje zbog medijskih napisa da je 31-godišnjakinju koja je došla po dijete pretukao bivši svekar.

"Vezano uz brojne medijske napise o događaju od 21. lipnja u Varaždinskoj ulici u Gornjem Kučanu, obavještavamo da su razjašnjene sve okolnosti događaja.

U četvrtak, 21. lipnja oko 22.27 sati, Operativno komunikacijski centar policije, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu 32-godišnjaka da u obiteljsku kuću, u Gornjem Kučanu želi nasilno ući njegova bivša supruga, starosti 31 godinu iz Zagreba.

Istog dana u 22.32 sati Operativno komunikacijski, Policijske uprave varaždinske zaprimio je dojavu i žene starosti 31 godinu, da je istu u Gornjem Kučanu istukao 55-godišnji bivši svekar.

Dolaskom na mjesto događaja prve dojave, policijski službenici zatekli su 32-godišnjeg dojavitelja i njegovog oca starosti 55 godina. Kako je utvrđeno, na adresu je došla žena starosti 31 godinu i željela nasilno ući u dvorište obiteljske kuće i uzeti njihovo zajedničko dijete. Tom prilikom je došlo do fizičkog sukoba, odnosno sprječavanja ulaska u dvorište obiteljske kuće 31-godišnjakinji od strane 55-godišnjeg vlasnika kuće.

Prilikom sprječavanja ulaska u dvorište oboje su pali na pod, te je 31-godišnjakinja zadobila ozljede. Prije dolaska policijskih službenika ista se udaljila s navedene adrese.

Dolaskom na adresu 31-godišnje dojaviteljice u Varaždinu, policijski službenici uočili su da ima ozljede na glavi u vidu manjeg crvenila i otekline na čelu, te joj je ponuđena mogućnost pozivanja liječničke ekipe Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije. Dojaviteljica starosti 31 godinu je navedenu mogućnost odbila i izjavila kako će sama zatražiti medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici.

Provjerom je utvrđeno kako je 31-godišnjakinja zatražila naknadno medicinsku pomoć u varaždinskoj Općoj bolnici, a ozljede joj za sada nisu okvalificirane, ali prema procjeni dežurnog liječnika ne bi trebale biti teže naravi.

Policijski službenici su nakon utvrđenog činjeničnog stanja, 31-godišnjakinji i 55-godišnjaku izdali Obavijest o počinjenom prekršaju iz članka 10. Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji te će protiv njih redovnim putem podnijeti Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu. Također je utvrđeno kako 31-godišnjakinja neprijavljeno boravi na adresi u Varaždinu zbog čega joj je izdan Obvezni prekršajni nalog poradi prekršaja iz članka 4. st. 1 Zakona o prebivalištu, kažnjivo po čl. 16. st. 1. istog Zakona.

O cjelokupnom događaju izvješten je nadležni Centar za socijalnu skrb, a Posebnim izvješćem će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu."

Majka 31-godišnjakinje: Bivši svekar ju je bacio na pod i laktom udarao u trbuh

Majka 31-godišnjakinje je za Varaždinski.hr jučer rekla kako je njena kćer u šoku te da je u bolnici i ima potres mozga.

"Kćer me je kontaktirala prije i poslije sukoba. Bivši muž D.K. nije joj vratio dijete, niti je informirao nju ili socijalni rad. Kako je dijete bilo bolesno prije nego je otišlo k ocu, moja joj je kćer odnijela lijek. Njezin bivši svekar primio ju je za struk i bacio na pod te je tad udarila u kamene pločice glavom. Svom težinom se bacio na nju te ju je laktom udarao u trbuh. Ne znam koliko je to trajalo.''

Njezin je bivši muž za to vrijeme govorio neka je ''samo mlati'' i da je ''na njihovom posjedu''. "Ona je pobjegla da sačuva živu glavu. Nazvala je taksi i otišla doma, a potom je nazvala mene. Rekla sam joj da nazove policiju, a kad je policija došla, napravljen je zapisnik te joj je rečeno da mora u bolnicu. Tamo joj je rečeno da ima potres mozga i da mora ostati u bolnici", ispričala je majka V.F. za Varaždinski.hr

Bivši svekar: Svašta smo si izgovorili, ali je nisam udario

Bivši svekar 31-godišnjakinje za isti je portal ispričao sljedeće: "Ni jednom ju nisam udario. Istina je da smo svašta izgovorili i da smo se naguravali, ali nije istina da sam ju udario ili ozlijedio. Uostalom, pa na moje inzistiranje je moj sin zvao policiju. Ona je, kad je čula da stiže policija, otišla. U tom trenutku nije imala nikakve ozljede. Siguran sam da će to potvrditi i taksist koji ju je odvezao kući.

Kad je prvi put došla do nas, sin i unuka nisu bili kod kuće. Ona je rekla da mora dati lijek djetetu, a ja sam joj rekao da ga može ostaviti meni. To je odbila i otišla je. Kad su se sin i unuka vratili kući, za nekih pola sata, vratila se i pokušala ući u dvorište, a ja sam je upozorio da ne želim da ulazi na moj privatni posjed. Pokušao sam joj zapriječiti prolaz u dvorište, no nekako je ušla pa sam ju uhvatio za ruku i izvukao van.''

Pročitajte više