Čilić pobijedio Đokovića drugi put u karijeri: Osvojio Queen's u povijesnom finalu

Foto: Hina

VELIKI dan za hrvatski tenis, jedan od najvećih u povijesti. Nakon što je Borna Ćorić osvojio titulu u Halleu pobjedom protiv Rogera Federera, Marin Čilić je osvojio Queen's trijumfom u finalu protiv Novaka Đokovića s 5:7, 7:6, 6:3. Meč je trajao tri sata te su tako Čilić i Đoković odigrali najduže finale u povijesti turnira.

Čilić je Queen's osvojio drugi put, a drugi put u karijeri je i pobijedio Đokovića, koji je do prije dvije godine i Čilićeve pobjede u Parizu protiv Marina u međusobnim dvobojima vodio čak 14:0. Na putu prema pobjedi hrvatski tenisač je spasio i jednu meč-loptu, a Đoković je propustio i vodstvo od 4:1 u tie-breaku drugog seta. Marin je u meču imao 18 aseva, no samo 48 posto ubačaja prvog servisa, dok je od osam lopti za obrat realizirao samo jednu. 

Čilić je izgubio prvi set iako je imao čak šest break-lopti, od čega pet u sedmom gemu. Đoković je u 12. igri dočekao lošije serviranje Čilića i iskoristio treću set-loptu.

U drugom setu Đoković propušta meč-loptu kod 4:5, Čilić se tada izvukao s tri vrhunska servisa, a nekadašnji prvi igrač svijeta u tie-breaku propušta i vodstvo od 4:1. Čilić je u tom tie-breaku zaigrao fantastično i dobio šest poena zaredom. Pomogla je i Đokovićeva dvostruka pogreška kod 4:3.

U odlučujućem trećem setu nije bilo prilika sve do osme igre, kada Čilić koristi lošije serviranje Đokovića i radi ključno oduzimanje servisa za vodstvo 5:3. Čilić je za meč servirao bez pogreške i mogao je proslaviti svoj 18. turnir u karijeri.

Trijumfom u Londonu Čilić se vratio na peto mjesto ljestvice. Ima 20 bodova manje od četvrtog Juana Martina Del Potra.

Pročitajte više