Previše proizvoda protiv akni može vam naštetiti, evo i zašto

Foto: Instagram

AKO imate akne i borite se protiv njih, normalno je da mislite da će vam više proizvoda za čišćenje kože pomoći da ih se brže riješite. U teoriji to zvuči efektivno, ali u praksi višak proizvoda može napraviti više štete nego koristi.

"Više preparata protiv akni na neki način isušuje kožu. Stoga, kada koristite više proizvoda koji vam isušuju kožu, možete dobiti osip ili dermatitis", pojasnila je dermatologinja Michelle Henry za PopSugar.

Henry je pojasnila da se tip dermatitisa razlikuje ovisno o reakciji vaše kože. Ponekad ga možete dobiti kao reakciju na previše sapuna i vode, a može ga izazvati i kontakt s tvari na koju ste alergični.

Više ne znači i bolje

Dodatno, ako koristite prejak tretman za čišćenje kože i još uz njega koristite i druge proizvode protiv prištića, možete dodatno iziritirati kožu. Stoga je najbolje da se u borbi protiv akni odlučite za nježne sastojke koji koži pružaju i njegu. Nježni proizvod za čišćenje i bogata noćna krema za njegu lica bi trebali biti dovoljni, piše PopSugar.

Dermatologinja Henry savjetovala je i da probleme s kožom ne rješavate pomoću kućnih preparata, jer tako možete dodatno oštetiti kožu.

Ukratko, više ne znači i bolje kada se radi o njezi lica.