Real odmah odgovorio na Kovačićev zahtjev za odlaskom

Screenshot: Marca

MATEO KOVAČIĆ jučer je iz hrvatske baze na SP-u u Rusiji poručio kako želi otići iz Reala. Želi u klub u kojem će biti prvotimac, jer to nije u Madridu, a rezerva je i u reprezentaciji.

Glasnik njegovog nezadovoljstva i želje stavljanja na transfer listu bio je najzvučniji: naslovnica Marce. Za najčitaniji španjolski list Kovačić se slikao u dresu Hrvatske i dao intervju, kako bi s udarne strane "Realovog fanzina" poručio kako više ne želi biti tamo.

Odgovor je stigao ekspresno i preko istog medija. Marca piše da Realu ne dolazi u obzir prodaja igrača koji se u 24. godini smatra budućnošću kluba i koji ima ugovor do 2021. s otkupnom klauzulom od 300 milijuna eura. 

Poznato je da Kovačić već dulje vrijeme nije zadovoljan minutažom u Realu i da želi igrati više, posebno u važnijim utakmicama. Jer kako smo jučer naglasili, u nokaut rundama LP-a prošle sezone bio je prvotimac na samo dvije utakmice, dok u finalu nije nastupio.

evo

Ali, u Realu je dug popis nezadovoljnika zbog istog razloga i to igrača koji su daleko ugledniji od Kovačića. Bale, Isco, Benzema, također su spoznali što znači biti serijski prikovan za klupu. 

Kovačić je prošle sezone odigrao 36 utakmica, tri manje nego 2016/17, tijekom koje je Zidane stalnim rotacijama uspio uzeti duplu krunu, La Ligu i Ligu prvaka. Sezonu kasnije, Kovačić je dakle nastupio 36 puta, ali samo 19 kao starter. Međutim, Marca podsjeća da je oko dva mjeseca bio ozlijeđen i tako propustio čak 14 mečeva.

U Real je došao prije tri godine iz Intera uz odštetu od 30 milijuna eura i na zahtjev tadašnjeg trenera Rafe Beniteza. Kod njegovog nasljednika Zidanea nije bio prvi izbor, što i ne čudi kada se zna da su ispred njega takve klase kao Modrić, Kroos i Casemiro. 

Kovačić je i prošlog ljeta tražio transfer, ali ga Real ni tada nije htio pustiti. Iduće sezone od njega se očekuje iskorak. Modrić navršava 33 godine i bez obzira što Real želi Christiana Eriksena, ne odriče se ni playmakerovog sunarodnjaka kao njegovog potencijalnog nasljednika. 

 

Pročitajte više