"Argentina je u kaosu i anarhiji": Izbornik pošteđen pod uvjetom da igrači sastave momčad za Nigeriju

Foto: EPA / Alberto Estevez

ARGENTINSKI mediji javljaju da u kampu reprezentacije na SP-u vladaju "anarhija i kaos".

Nakon sinoćnjeg kriznog sastanka igrača s glavnim menadžerom saveza Jorgeom Burruchagom, odlučeno je da potpuno izgubljeni Jorge Sampaoli ostane izbornik do kraja SP-a, ali samo formalno. 

Jer oduzete su mu glavne moći sastavljanja momčadi i odabira taktike za zadnju utakmice skupine protiv Nigerije, koja bi Argentini, aktualnom vice-prvaku svijeta, lako mogla biti i zadnja na SP-u.

Messijeva momčad naime u utorak od 20 sati mora pobijediti i nadati se da to u isto vrijeme neće uspjeti Islandu protiv rezervne i rasterećene Hrvatske, a k tome će ulogu igrati i gol-razlika.

U tako tešku situaciju Argentina je došla lošom igrom protiv Islanda (1:1) i katastrofalnom predstavom protiv Hrvatske (0:3), nakon čega su igrači zatražili smjenu nesposobnog izbornika, a momčad je trebao preuzeti Burruchaga.

Ricardo Giusti, njegov suigrač u momčadi koja je 1986. osvojila SP, izjavio je da se čuo s Burruchagom, koji mu je rekao da će "igrači biti konzultirani oko sastava za Nigeriju".

Giusti je dodao svoje tumačenje, koje je i faktički točno: "Igrači će sastaviti ekipu za Nigeriju i to je činjenica. Ako Sampaoli želi sjesti na klupu, može. Ako neće, nema problema."

Nakon sastanka Burruchage i igrača, našli su se Sampaoli i predsjednik saveza Claudio Tapia. On je izborniku rekao da ostaje na poslu, ali da "mora uzeti u obzir zabrinutost igrača".

Sve ovo svjedoči u kakvom je raspadu sistema Argentina. Sampaoli vodi treninge, ali ne vodi momčad, čije pak zvijezde o tome da ga ne žele govore menadžeru saveza, da bi onda izbornika o tome obavijestio predsjednik!

Očekuje se da ekipu spasa sastave najstariji i najautoritativniji igrači, Mascherano i Messi.

Video: Argentinci plaču nakon poraza od Hrvatske:

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više