Esport

Strašna momčad koja propušta Svjetsko prvenstvo: Zaigrajte s njom na FIFA-i 18

Foto: 123rf/EASports/

FIFA 18 se zaista trudi vjerno dočarati stvarna nogometna zbivanja u virtualnom svijetu, ali trudi se i da ne zaboravimo koji su to igrači obilježili nogomet kroz povijest. Zato u igri postoje Legends i Icons, igrači poput Maradone, Neste, Zanettija, Bergkampa, Yashina i drugih, za koje današnji klinci vjerojatno ne bi ni znali da nema popularne nogometne igre i da ti igrači nemaju neke od najboljih kartica. U sklopu Festival of FUTball nove kartice u FIFA-i 18 dobile su i europske nogometne veličine koji možda nisu u top formi i ne nastupaju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, ali svakako su obilježili nogomet.

>Pogledajte ocjene Luke Modrića kada se prvi put pojavio na FIFA-i

>Pogledajte pogodak Rebića protiv Argentine na FIFA-i 18, izgleda spektakularno

EA Sports ih je nazvao Classic European Heroes, a upravo to i jesu. Među 18 igrača može se pronaći svašta, od onih koji i dalje igraju u vrhunskim klubovima, ali nisu u top formi, poput Španjolca Fernanda Torresa, ili pak onih poput Gianluigi Buffona, koji je otišao u reprezentativnu mirovinu ranije jer se reprezentacija Italije nije uspjela kvalificirati na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Najviše je Španjolaca, čak njih pet, Iker Casillas, Santi Cazorla, David Villa, Fernando Torres i Pedro. Naravno, tu je i Zlatan Ibrahimović koji je ujedno dobio i najvišu ocjenu od 96. Ibra je vjerojatno mogao zaigrati u Rusiji, ali njegov odnos sa savezom i umirovljenje iz reprezentacije 2016. odradili su svoje pa ga je propustio. 

Screenshot: EA Sports

Dvojica velikih, pomalo zaboravljenih napadača, također su dobili nove kartice. Robin van Persie danas je igrač Feyenoorda, a za nizozemsku reprezentaciju, koja nije izborila nastup na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, dosad je zabio 50 pogodaka. Lukas Podolski pak danas igra u Japanu. Dani kada je trpao za Elf su iza njega, iako po onome što smo do sada vidjeli od Nijemaca dobro bi im došao Podolski iz najboljih dana. I tri Engleza su dobila nove kartice. Ashley Cole, John Terry i legendarni Wayne Rooney. Nove kartice bit će dostupne za standardni Ultimate Team. Iako ih većinu nećemo moći priuštiti u igri, ipak će biti lijepo zaigrati s nekima od pomalo zaboravljenih europskih velikana. Evo kako bi  izgledalo udarnih 11, ali bez desnog bočnog jer ga nema među ponuđenim igračima.

Screenshot: FUTwiz

Sigurno smo da bi se i dio reprezentacija koje jesu izborile nastup na Svjetskom prvenstvu rado koristio uslugama nekih od navedenih nogometaša iako su ih njihove nacionalne selekcije zaboravile ili su se od njih oprostili. Pet Španjolaca među europskim velikanima pokazuje da Španjolci i nakon određene smjene generacija i dalje imaju dovoljno igrača za sastaviti dvije momčadi. 

Nakon poraza od Njemačke u zadnjoj minuti sudačke nadoknade Šveđani bi mogli požaliti nedovođenje Zlatana Ibrahimovića. Ipak, ovih 11 možda danas ne bi osvojili SP u Rusiji, ali po dosad viđenom, mogli bi otići jako daleko. Jedino što im zaista nedostaje je trkačka i fizička nadmoć.

Pročitajte više