Uplašeni pit bul je trebao biti uspavan, ali je dobio novu priliku

Screenshot YouTube

KAKO to biva s pit bulovima, i ovom psu se nije smiješila sreća. Felon je pas koji je korišten za borbe, njegov život je bio pun mučenja i zlostavljanja. Odrezali su mu škarama uši da može ići u borbe i tjerali ga da bude nešto što u svom srcu nije bio.

Žena koja ga je udomila je čula statističke podatke koliko se crni psi teško udomljavaju, čula je o psima kojima režu uši i koji su osuđeni na smrt i odlučila je da želi jednog takvog spasiti.

Felon je bio pas koji je trebao biti uspavan, no ipak mu je zasjalo sunce. Kada je konačno bio spašen, ovaj pas je bio potpuno ugašen, praznog pogleda, bez ikakve želje za životom.

Za njegovu novu ljudsku mamu on je bio pravi izazov! Prepun ožiljaka, s hrpom zdravstvenih problema, kako fizičkih tako i psihičkih. No ona nije odustajala, znala je da se negdje duboko unutra krije jedno veselo razigrano pseto velikog i dobrog srca. Sedam mjeseci je trajala borba za život.

Felon se povlačio u kut i različito bi reagirao na svoju vlasnicu. Ponekad je režao na nju, ponekad okretao glavu, ali iako se osjećala bespomoćno, nije htjela odustati.

Igrom slučaja u kuću je došao još jedan pas i Felon je prvi put pokazao znakove znatiželje i prvi put mahnuo repićem. Tada je došla i odluka da moraju udomiti još jednog peseka. Od kada je Envy ušla u njihov život sve se promijenilo nabolje.

Felon se počeo otvarati, a Envy je bila okidač koji mu je bio potreban da opet postane sretan pas. Zahvaljujući Envy naučio je vjerovati ljudima, naučio se igrati i zabavljati te kako voljeti i biti voljen!

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz kućne ljubimce, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tag: ljubimci.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više