Vučić o slavlju hrvatskih igrača uz Čavoglave: Ne razumijem da je nekome najvažnija mržnja prema susjedima

Foto: Instagram, Krik

HRVATSKA nogometna reprezentacija na Svjetskom prvenstvu u Rusiji pobijedila je favoriziranu Argentinu 3:0, a to je izazvalo euforiju među igračima. Oni su kasnije na društvenim mrežama objavljivali fotografije i snimke slavlja iz svlačionice, a na jednoj takvoj snimci čuje se kako neki igrači pjevaju pjesmu Čavoglave.

>> Igrači objavili prve fotografije nakon pobjede: Ćorluka oduševio porukom, Lovren zapjevao Čavoglave

Slavlje uz pjesmu koja je sporna zbog uzvika "Za dom spremni" na početku izazvala je mnogo reakcija u susjednoj Srbiji, a danas se javio i Vučić.

"Vidio sam da su pjevali pjesmu u kojoj se spominju srpski dobrovoljci, četnici... Da sam na njihovom mjestu, radovao bih se sportskom uspjehu. Ako je nekome najvažnija mržnja protiv susjeda, ja to ne razumijem", rekao je Vučić, prenose srpski mediji.

Dok Vučić pametuje, sin mu se druži sa kriminalcima

Što se tiče događanja u Rusiji tu bi Vučić trebao prvo riješiti stvari u vlastitom dvorištu. Konkretno, u vlastitoj obitelji.

Naime, srpski mediji posljednjih dana pišu kako je sin srpskog predsjednika u Rusiji na utakmici bio u društvu kriminalaca.

Kako navode, novinari su među ljudima kojima je bio okružen prepoznali članove ekipe likvidiranog Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi. Fotografija koja je screenshot s neke televizije pojavila se na društvenim mrežama, no novinari KRIK-a našli su još jednu na kojoj se vidi Danilo Vučić s istim ljudima, a koju je objavila agencija Associated Press. Tvrde kako Vučić navija zajedno s trojkom koja je bila u ekipi Aleksandra Stankovića. Svi su obučeni u iste majice s iscrtanim Kosovom i natpisom "Nema predaje".

Tko su ljudi uz mladog Vučića?

Kako piše Krik, na fotografiji se uz Vučića nalaze Aleksandar Vidojević, član skupštine nogometnog kluba Partizana kao predstavnik navijača koji je danas jedan od utjecajnijih u ekipi koju nakon Stankovićevog ubojstva predvodi njegov najbliži suradnik Veljko Belivuk. Zatim Boris Karapandžić, osuđivan zbog trgovine drogom, držanja oružja, kao i demoliranja kafića "Holivud" u vlasništvu bivšeg vođe navijača Aleksandra Vavića na Karaburmi 2013. A prvi s lijeve strane s rukama u zraku je Nemanja Srećković kojega su novinari KRIK-a prepoznali po tetovaži s likom Aleksandra Stankovića. Srećković je bio član skupštine fudbalskog kluba Partizan 2016, a nije poznato je li protiv njega vođen ikakav postupak.

Pročitajte više