VIDEO Veliko nevrijeme u Zagrebu, poplavljene bolnice, fakultet, škole, shopping centar...

Foto: Goran Stanzl, Patrik Macek/PIXSELL, Čitatelji Indexa

KAO što je i najavljeno, unutrašnjost Hrvatske u ranim poslijepodnevnim satima pogodio je pljusak.

>> Imate li fotografije ili snimke nevremena šaljite nam na desk@index.hr ili u inbox na naše Facebook stranice.

Jači razvoj oblaka s kišom u Zagrebu uzrokovao je pljusak. I dalje slijedi promjenljivo i svježije vrijeme, osobito u unutrašnjosti gdje će temperatura sutra biti i oko 10 stupnjeva niža nego jučer.

Pogledajte snimke pljuska u Zagrebu koje su nam poslali čitatelji.

Jednom čitatelju pljusak je poplavio stan.

U nekim dijelovima Zagreba pala je i tuča.

Čitatelji su nam poslali i fotografije na kojima se vidi spuštanje pljuska na Zagreb.

"Nakon što je nevrijeme pogodilo Zagreb, u tijeku je tridesetak intervencija ispumpavanja vode u istočnom dijelu grada i podsljemenskoj zoni. Između ostalih lokacija intervencije ispumpavanja su na Ekonomskom fakultetu, KBC-u Zagreb i bolnici Jordanovac. Na ispumpavanjima su angažirana i Dobrovoljna vatrogasna društva", priopćio je Ured za upravljanje u hitnim situacijama.

Obilne kiše i tuča uzrokovala su smetnje u odvodnji oborinskih voda na Rebru i Jordanovcu KBC-a Zagreb, stoga su poplavljene najniže etaže garaže Rebro, spojni hodnik, glavna zgrada i zelena zgrada, te kuhinja i podrumski prostor na Klinici za plućne bolesti Jordanovac, doznaje se u KBC-u Zagreb.

Manja količina vode prodrla je i u prizemlje operacijskog trakta. Operacijski program je prekinut, a svi pacijenti su prebačeni na prvi i drugi kat operacijskog bloka.

Gradski Ured za upravljanje u hitnim situacijama poslao je interventne vatrogasne postrojbe koje ispumpavaju vodu na kritičnim mjestima.

Poplavljena je i XV. gimnazija, voda je ušla u informatičku učionicu.

Pročitajte više