Unuke kod Varaždina pretukle baku i zaključale je u kuhinju: "Crkni, stara smrdljiva mrcino"

Ilustracija: 123rf

DVIJE su unuke proglašene krivima jer su vlastitu baku brutalno izvrijeđale, pretukle i zaključale u kuhinju, presudio je Općinski sud u Varaždinu.

Baki Kati, koja ih je tužila, zbog ozljeda i duševnih boli moraju platiti ukupno 5000 kuna odštete.

Sve zbog kućnog ljubimca

Sve se dogodilo u obiteljskoj kući u okolici Varaždina zbog kućnog ljubimca. Unukama je tog dana netko otrovao psa kojeg je baka pustila iz dvorišta da se igra pa je uginuo u mukama. To je bio povod da se unuke Marija i Katarina fizički obračunaju s bakom Katom, piše Podravski

Nakon što je doznala da joj je pas uginuo, Katarina je neutješno plakala u kupaonici. Baka je tog časa izišla iz kuhinje i pitala je zašto plače. Tada je naišla druga unuka Marija koja je odmah počela s brutalnim uvredama.

Pretukle baku pa je zaključale u kuhinju

Prema presudi, Marija je baku odmah počela udarati po leđima, a sestra Katarina držala je baku da se ne može braniti. Potom ju je Marija iznenada gurnula u kuhinju, pa je baka izgubila ravnotežu i ozlijedila desno koljeno. Baku su nakon toga zaključali u kuhinju i ostavili je da plače. 

"Crkni stara mrcino, prokleta bila, babo smrdljiva! Krepaj! Osvetit ću ti se kad-tad", urlala je unuka Katarina na svoju baku, a unuka Marija na to je još dodala: "Sad ti je srce na mjestu, svinjo, prokleta prasico!"

Nakon dolaska policije, baka Kata zatražila je hitnu pomoć u bolnici gdje joj je dijagnosticirana tjelesna ozljeda u vidu contusio genus, a nakon toga se i psihijatrijski liječila.

Pročitajte više