Gdje je danas bio Saucha?

Patrik Maček/ Pixsell

SVAKO glasanje u kojem je potrebna većina koju Plenković jedva skupi potegne uvijek isto pitanje: gdje je bio Tomislav Saucha?

Saucha je danas bio u saboru i još jednom vjerno digao ruku za imenovanje Darka Horvata na mjesto ministra gospodarstva i Plenkovićevu većinu koja se, vidjeli smo danas, sastoji od 77 ruku.

Još od glasanja o povjerenju Zdravku Mariću, kojeg je baš spasila ruka Tomislava Sauche koji je promijenio stranu, bivši SDP-ovac i jedan od najbližih suradnika Zorana Milanovića vjerno glasa za Plenkovićevu većinu, kad god je to potrebno.

Tako je bilo i danas. Tomislav Saucha, koji nije baš redovit u saboru, danas se tamo pojavio i digao ruku.

Uz Horvata, koji je glasao sam za sebe, ruku za novog ministra podigli su, među ostalima, i Tomislav Saucha, Milorad Pupovac s manjincima i Branimir Glavaš. Vrijedi spomenuti da na glasanju nije bilo Zdravka Ronka, bivšeg SDP-ovog zastupnika koji je nedavno kazao da bi mogao podržati Plenkovića. Potencijalno, i to je jedna ruka na koju bi Plenković u budućnosti mogao računati.

Većina oporbe nije bila na glasanju pa je protiv imenovanja Horvata glasalo 11 zastupnika.

Oni su Goran Beus Richembergh, Demetlika Tulio, Esih Bruna, Hasanbegović Zlatko, Hrelja Silvano, Glasnović Željko, Mrak-Taritaš Anka, Mrsić Mirando, Vesna Pusić, Giovanni Sponza i Zekanović Hrvoje. Posljednji je hrastovac koji je ranije najavio kako napušta vladajuću većinu zbog Istanbulske konvencije.

Pročitajte više