PUCNJAVA U NOVOM ZAGREBU Uhićen muškarac koji je pucao u Utrinama

Foto: Žarko Bašić/ Pixsell, Čitatelj Indexa

ZAGREBAČKA policija jutros je zaprimila dojavu o pucnjavi na zagrebačkim Utrinama. Nakon nekoliko sati, negdje oko 14 sati, osumnjičeni za pucnjavu je uhićen.

"Obavještavamo vas da se osoba koja se dovodi u vezu s događajem u Novom Zagrebu dovodi u službene prostorije na kriminalističko istraživanje. Tijekom ovog događaja nije bilo ozlijeđenih osoba i nema dojava o oštećenjima imovine", kazali su iz policije.

"Danas nešto prije dvanaest sati Ured za upravljanje u hitnim situacijama dobio je dojavu o pucnjavi u Šišićevoj ulici u Zagrebu. Na terenu su bili PU Zagrebačka, Specijalna policija i dežurni djelatnici Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

PU zagrebačka je ogradila područje, počinitelj pucnjave je uhvaćen i napominjemo da djeca u obližnjem vrtiću i školi nisu bila ugrožena", priopćili su i iz gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama. Na teren je još ranije došao i Pavle Kalinić, pročelnik gradskog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama.

Ako imate više informacija o ovom događaju javite nam na desk@index.hr ili u inbox naše Facebook stranice. Možete nam slati i snimke i fotke.

Dugo se nije znalo što se točno događa, a policija nije davala puno informacija.

"Vezano za upite medija i građana o događaju u Novom Zagrebu obavještavamo vas da je policija zaprimila nekoliko dojava da se u Šišićevoj ulici čuje pucnjava. Policijski službenici odmah su upućeni na mjesto dojave te utvrđuju okolnosti i točnu lokaciju s koje su se čuli pucnjevi. Prema dosadašnjim prikupljenim informacijama na terenu nitko nije ozlijeđen i nema oštećenja na imovini. Po novim saznanjima pravovremeno ćemo vas izvijestiti", kazali su iz policije naknadno.

Tko je pucao i zbog čega, za sada nije poznato.

Građane preplašili rafali

Kako su Indexu još jutros javili čitatelji, došlo je do pucnjave. Čulo se više rafala, a policija je naknadno ogradila cijelo područje.

"Prvo sam oko devet i pol sati čuo neke pucnjeve. Nisu to bili rafali, već pojedinačni pucnjevi. Nakon toga su se u nekim vremenskim intervalima čula tri, četiri odvojena rafala, po zvuku bih rekao da je kalašnjikov. Tu mi jedna susjeda kaže da je policija imala jedno tridesetak dojava, kaže da su joj tako rekli policajci. 

Policija je prvo došla s običnim policijskim autom. Oni su nešto gledali oko zgrade. Taman kad su krenuli nazad, opet su se čuli rafali. Pucao je po ulici, a navodno je pucao i u smjeru dječjeg vrtića. 

Riječ je o Šišićevoj ulici. Trenutno su na ulazima u zgradu policajci", kazao je za Index svjedok koji tu živi.

U blizini se, kako je spomenuto, nalazi dječji vrtić. U njemu se nalaze djeca, a nekima od njih su došli roditelji. Svi su trenutno zatvoreni u vrtiću i ne izlaze, javljaju nam čitatelji. Policija nam zasad nije mogla potvrditi informacije koje su nam javili čitatelji.

Zatvorena je i obližnja osnovna škola, a učenicima je rečeno da ne dolaze na dodatnu nastavu.

 

Pročitajte više