Švedska blogerica opisala rasizam koji je doživjela u Hrvatskoj: "Nikad prije to nisam čula"

Foto: Instagram

ŠVEDSKA blogerica Tina Sharon koja se na Instagramu može pronaći pod nazivom Tina Sarafina prije dvije godine je ljetovala u Hrvatskoj i doživjela nekoliko neugodnih, rasističkih incidenata o kojima je progovorila u svom blogu.

Tina je Hrvatsku posjetila s prijateljicom koja je porijeklom iz Bosne i Hercegovine te razumije hrvatski, zbog čega je u nekoliko navrata shvatila kakve komentare Tina dobiva od Hrvata. Prvi incident se dogodio kada su posjetile beauty salon koji ima i solarij. Muškarci okupljeni na ulazu dobacili su tamnoputoj Tini na hrvatskom da bi trebala posjetiti solarij.

Sljedeći incident dogodio se na plaži, gdje su naišle na skupinu domaćih muškaraca od kojih je jedan komentirao da se Tina "već dobro ispržila na suncu". 

"Bilo mi je neugodno. Plaža je mjesto gdje si praktički u donjem rublju, potpuno si izložen, a ja sam bila jedina tamnoputa osoba u gomili. Cijeli dan nisam bila raspoložena zbog toga...", opisala je Tina kako se osjećala.

Blogerica je opisala i trenutak kad ju je jedan muškarac pitao da se fotka s njim samo zato što ima tamnu boju kože. "Izdvojio me samo zbog boje moje kože, to je rasistički, ali pristala sam na fotografiju", objasnila je blogerica koja je tijekom odmora odlučila ne nervirati se zbog takvih komentara i ne dopustiti da joj takvi pokvare odmor.

"Nikad nisam doživjela takve stvari, ne mogu se sjetiti da mi je netko ikad govorio takve stvari zbog boje kože. Srećom imam samopouzdanja i volim sebe pa me to nije dotaknulo", zaključila je Tina koja je unatoč neugodnostima nahvalila hrvatsku obalu i prirodne ljepote.

 

Pročitajte više