Horvat očekuje rješavanje barem nekih gospodarskih problema

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

DARKO Horvat koji bi trebao preuzeti dužnost novog ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, očekuje na novoj dužnosti puno izazova i rješavanje barem nekih problema u gospodarskom resoru, uključujući i Agrokor, a prve korake predložit će zajedno s premijerom nakon što se detaljno upozna sa situacijom u Ministarstvu.


Odgovarajući na pitanja novinara nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a, rekao je da ga je malo iznenadio poziv na ministarsku dužnost i da očekuje puno izazova u resoru gospodarstva koje treba rješavati.

Očekuje da ga suradnici detaljno upoznaju sa situacijom u Ministarstvu

Od suradnika, rekao je, koji će se iskristalizirati u sljedećih desetak dana, očekuje da ga detaljno upoznaju sa situacijom u Ministarstvu. Nakon toga će, najavio je, zajedno s premijerom predložiti prvi korake, a siguran je da će biti rezultata.

Nije želio odgovoriti što misli napraviti vezano uz otkup dionica Ine, dodavši da ne želi spekulirati o Ini ni bilo kojem drugom problemu.

"U ovom trenutku i s koalicijskim partnerima treba imati jedinstven stav, a siguran sam da ćemo ga imati za dva tjedna”, rekao je Horvat.

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković je nakon sjednice Predsjedništva i Nacionalnog vijeća HDZ-a  potvrdio da će Darko Horvat biti predložen za ministra gospodarstva, a ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić za potpredsjednika vlade.

Izglasavanje u saboru već ovaj tjedan

"Nakon konzultacija odlučili smo da predložimo hrvatskom saboru imenovanje Darka Horvata kao novog ministra gospodarstva poduzetništva i obrta, a ministar poljoprivrede bi uz tu svoju funkciju preuzeo i dužnost potpredsjednika vlade zaduženog za koordiniranje svih aspekata koji se odnose na gospodarstvo i strukturne reforme," rekao je premijer.


Najavio je da će s prijedlogom za imenovanje i izglasavanje povjerenja u hrvatskom saboru novom ministru gospodarstva i novom potpredsjedniku vlade, ministru poljoprivrede, ići ovog tjedna.

Plenković je također rekao da su na Predsjedništvu i Nacionalnom vijeću HDZ-a danas također raspravljali o preostalim pripremama za izvještajni Sabor HDZ-a u subotu te još jednom prošli statut. Dogovoreno je jednoglasno da je nacrt statuta nakon Središnjeg odbora i nekoliko uvrštenih sugestija prihvatljiv članovima Nacionalnog vijeća i Predsjedništva, kazao je.

Očekuju još jednu raspravu na Središnjem odboru u četvrtak i potom raspravu i usvajanje novog modernog statuta na Općem saboru na koji će doći i prijatelji iz inozemstva, izjavio je Plenković.

 

Pročitajte više