Obnavljat će se pruga od Vinkovaca do Vukovara, projekt od 680 milijuna kuna financira EU

Foto: Ministarstvo regionalnog razvoja

U VINKOVCIMA je potpisan ugovor vrijedan 680 milijuna kuna za financiranje projekta Nadogradnje i elektrifikacije željezničke pruge Vinkovci-Vukovar.

Ugovor za adaptaciju 18,71 kilometar duge pruge od Vinkovaca do Vukovara potpisali su ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije Tomislav Petric i predsjednik Uprave HŽ infrastrukture Ivan Kršić.

Projekt će se financirati bespovratnim sredstvima Europske unije.

Nabavljaju se i novi autobusi za Vinkovce

Ministar je ujedno potpisao i drugi ugovor za nabavu novih autobusa za javni promet u Vinkovcima vrijedan 15 milijuna kuna s ravnateljem Petricem i direktorom tvrtke Polet Mijatom Kurtušićem.

Butković je istaknuo da je njegovo Ministarstvo do sada potpisalo 27 projekata ukupne vrijednosti oko 9,5 milijardi kuna.

"Resor prometa se definitivno ubraja u resor koji je najviše potpisao sredstava iz Europske unije i naravno to garantira velike investicijske cikluse u željeznice, u ceste i ono što bi trebalo rezultirati i rastom gospodarstva i BDP-a", poručio je Butković.

Potpisivanju je sudjelovala i ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac.

"Ovi vrijedni ugovori od gotovo 680 milijuna kuna, u sklopu su projekta Slavonija veliki doprinos onome što vlada čini i radi. Veselim se daljnjem ugovaranju europskih projekata ne samo u sektoru prometa nego i svih ostalih", naglasila je Žalac.

Financiranje ovih projekata utjecat će na modernizaciju prometne mreže i time će se smanjiti trajanje putovanja i povećati sigurnost u prometu u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

 

Pročitajte više