Meghan Markle prije četiri je godine bila u Hrvatskoj: Pogledajte što je sve tu doživjela

Foto: Instagram/The Tig

KAD JE Meghan Markle obrisala svoj blog The Tig, Hrvati su imali razloga za tugovanje, iako to tada nisu znali. S obzirom na milijun detalja iz života novopečene vojvotkinje od Sussexa koji su procurili u javnost, medijski izvještaji o njenom boravku u Hrvatskoj bili bi ogromna promocija za našu zemlje. No kako je obrisala blog, nitko se njime nije previše bavio.

No Meghan je zaista bila u Hrvatskoj, a o tome je pisala u postu koji je na blogu objavila 11. srpnja 2014. godine.

"Obilaženje otoka, plutajuće ljepote u Jadranskom moru stiješnjenom između Italije i Hrvatske, vrijedno je zlata (ili Kuna, ako ćemo ići po lokalnoj valuti). Počevši od srednjovjekovnog Dubrovnika, čija arhitektura na liticama i povijest oduzimaju dah, preko Korčule i Visa do Hvara pokazat će vam što dalmatinska obala nudi - spektakularna vina, svježe morske plodove, predivne zelene površine i slikovite stijene, malo noćnog života i naravno more ispred vaših nogu", započela je Meghan svoj opis odmora u Dalmaciji.

Potom nastavlja opisivati svaku pojedinačnu destinaciju koju je posjetila. Tako je u Dubrovniku posjetila Villu Dubrovnik koju opisuje kao luksuzni boutique hotel na liticama.

"Šetnja mramornim Stradunom, upijanje snage predivnog okruženja, zidine tvrđave (à la Igra prijestolja), lokalni kafići i restorani poredani u pješačkoj zoni Starog grada i plesna skupina Linđo koja pleše na otvorenim pozornicama. Uzmite ležaljku u kafiću Buza, gdje ćete moći gledati turiste i domaćine kako skaču s litica u more", savjetovala je Meghan.

Preporučila je večere u nekoliko restorana sa svježim morskim plodovima te poručila da se u hrani itekako osjeti da je Italija hrvatska susjeda.

Potom se prebacila na Korčulu.

"Unajmite privatni taxi brod ili idite trajektom te provedite noć na Korčuli. Prijavite se u hotel Lešić-Dimitri, biskupovu palaču iz 18. stoljeća i prošećite gradom punim kamenih kuća i okruženim srednjovjekovnim zidinama. U centru grada u kojem se rodio Marko Polo, nalazi se gotička renesansna katedrala", opisivala je.

Preporučila je piće u Massimo Baru, koji se nalazi u kuli te večeru u restoranu Adio Mare.

"Korčula je mala pa je boravak na jednu večer ovdje dovoljan, osim ako ne želite čitati knjigu i provoditi dane uz čašu lokalnog vina", zaključila je.

Sljedeća postaja bila joj je Vis.

"Ako želite manje istraženu stazu i manje razvijen jadranski raj, idite na Vis. Zbilja mi se svidjela uspavana vibra ovog otoka, koji je ranije bio vojna zona i do 1992. nije bio otvoren za turiste. Unajmite kuću ili odsjednite u golemom hotelu San Giorgio. Pripremite se na to da ćete vući prtljagu po kamenim ulicama. Ništa na ovom otoku nije glamurozno, što ja obožavam. Ako ste ambiciozni ili tražite pokoru, krenite biciklom po brdovitim putevima do plaže Stončica. Iscrpljena i uspuhana, bila sam oduševljena kad sam naručila hladno pivo i sardine u konobi, a potom uskočila u predivno more. Ako ste unajmili automobil, imate sreće. Ako ste došli biciklom, pokušajte šarmirati taksista da vam dopusti da bicikl utrpate u prtljažnik, kao što je meni uspjelo i vratite se u hotel", opisala je.

Preporučila je i odlazak na Stinivu, najljepšu skrovitu uvalu, za koju kaže da je nije lako naći, no definitivno se isplati.

Svoj boravak u Hrvatskoj završila je odlaskom na Hvar, gdje je tri godine ranije njen današnji suprug tulumario do zore.

"Kakva promjena ritma kad stignete na Hvar, u kojem jahte okružuju luku, a okolo hodaju žene u bikinijima i visokim potpeticama. Možda je to ljepota Hvara, u kojem možete sve, kao što sam i ja napravila", napisala je.

Dane je provodila na vinskoj turneji, sunčajući se na poznatim plažama, večerajući u restoranima i partijajući u razvikanim klubovima, no noć nije završila dobro.

"Samo nemojte u 4 ujutro odlučiti ići na plivanje i stati na morskog ježa, kao netko koga poznajem. Ups", napisala je. 

A ovako je izgledao boravak njenog muža na Hvaru 2011. godine:

Pročitajte više