Igru o kojoj svi pričaju uskoro ćemo igrati i na Androidu

Screenshot: Fortnite 

JEDNA od najpopularnijih igara današnjice prije dva mjeseca dobila je i mobilnu inačicu, ali samo za iOS platformu. To bi se trebalo promijeniti već ovog ljeta, kada bi trebao izaći Fortnite Battle Royale i za Android.
 
>>Zašto svi, pa i igrači Dinama, obožavaju megapopularni Fortnite
 
Točan datum izlaska još nije potvrđen, ali su zato u Epic Gamesu odlični u namjeri da verzija za Android bude bolje optimizirana od one za iOS u trenutku izlaska. Žele smanjiti veličinu instalacije te uvesti neke novitete koji bi trebali poboljšati iskustvo igranja, kao podesivo sučelje i glasovna komunikacija u mobilnim verzijama.
 
Interes je naravno ogroman. Fortnite je najgledaniji sadržaj na Twitch.tv platformi, a dominira i na YouTube Gamingu, servisu za prijenos videoigara uživo. Prošlog je mjeseca tako prema podacima tvrtke Newzoo na Twitchu pogledano više od 125 milijuna sati Fortnitea. Da, dobro ste pročitali. Procjene su da je prošlog mjeseca ukupno pogledano više od 600 milijuna sati Fortnite sadržaja, uključujući prijenose uživo, ali i videe. 
 
 
Brojne poznate ličnosti su velike fanovi igre, Dele Alli i sam streama na Twitchu sa svojim suigračima iz Tottenhama, a najpoznatiji Fortnite streamer i igrač, Tyler "Ninja" Belvins na društvenim mrežama prošlog je mjeseca privukao više interakcija obožavatelja nego Cristiano Ronaldo. 
 
Screenshot: Twitch.tv
 
 
>>Nećete vjerovati kako se zabavlja zvijezda Tottenhama za vrijeme polufinala Lige prvaka 
 
>>Gejmer skinuo Ronalda s trona i postao kralj društvenih mreža
 
U slučaju da vas je Fortnite Battle Royale nekako zaobišao, radi se o igri u kojoj je cilj ostati posljednji preživjeli. Jednostavan koncept čitavog žanra u kojem se veliki broj igrača nalazi na ograničenom prostoru i pobjednik je onaj tko ostane zadnji. Možete igrati sami, ali i u timovima. Fortnite je samo nastavio trend koji je započeo PlayerUnknown's Battlegrounds, igra koja je podigla čitavi battle royale žanr. Epic Games studio koji je razvio i izdao Fortnite, u startu je naveo kako im je uzor popularni PUBG, a već sada su ga debelo i prestigli. Najveće razlike između PUBG-a i Fortnitea su u grafici i u tome što u ovoj drugoj možete graditi i rušiti. 
 
Fortnite Battle Royale možete igrati na Windows, MacOS, PlayStation 4, Xbox One i iOS platformama potpuno besplatno, što je jedan od važnijih razloga popularnosti igre. Možete ju preuzeti sa službene stranice ili decidiranih online trgovina, ovisno o platformi.
 

Pročitajte više