GOLIJADA U MILANU Nikola Kalinić zabio u zadnjoj utakmici sezone

Foto: Getty Images

U POSLJEDNJEM kolu talijanskog prvenstva Milan je na San Siru s 5:1 trijumfirao nad Fiorentinom. Pobjedom je okrunio sezonu prepunu uspona i padova.
 
Amplitudnu je sezonu imao i Nikola Kalinić. Ipak, sezonu je okončao pogotkom protiv Fiorentine. Bivšeg kluba koji ga je krajem kolovoza 2017. godine za pet milijuna transferirao u Milan na jednogodišnju posudbu s otkupnom obvezom vrijednom 20 milijuna eura. 
 
Pogodak u posljednjoj utakmice klupske sezone poentirao je u 49. minuti ogleda nakon poveće gužve u Fiorentininom petercu. Statistički gledano, u 31. prvenstvenom nastupu postigao je šesti pogodak. Tijekom cjelokupne je sezone u svim natjecanjima ubilježio 41 nastup te šest pogodaka i šest asistencija.
 
Fiorentina je povela u 20. minuti golom Simeonea, no već tri minute kasnije Milan je izjednačio zahvaljujući Calhanogluu. Pretkraj prvog poluvremena Milan je preokrenuo rezultat golom Cutronea.
 
Kako je već spomenuto, Nikola Kalinić povećao je Milanovo vodstvo u 49. minuti. Podebljao ga je Cutrone drugim pogotkom na utakmici koji je zabio u 59. minuti. U 76. minuti Bonaventura je zaključio Milanovu golijadu.
 
Nikola Kalinić zamijenjen je u 78. minuti. Fiorentinin kapetan Milan Badelj propustio je utakmicu, odnosno zbivanja na terenu popratio je s pričuvne klupe.
 
Milan je 18. prvenstvenom pobjedom sezonu završio na šestom mjestu. Također, predstojeće sezone nastupit će u grupnoj fazi Europa lige. Fiorentina je, pak, 13. porazom natjecanje svršila na osmom mjestu sa sedam bodova manje od Milana.
 
 

 

 

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više