Cibona izbacila Zadar za finale s Cedevitom

Foto: Hina

U FINALU ovogodišnjeg doigravanja prvenstva Hrvatske za košarkaše igrat će branitelj naslova Cedevita i Cibona. Nakon što je Cedevita plasman u finale izborila u subotu svladavši Split s 2-1 u pobjedama, u nedjelju je Cibona u odlučujućoj trećoj polufinalnoj utakmici kao gost nadigrala Zadar sa 96:88 (22-20, 20-17, 29-27, 25-24) i tako se s također ukupnih 2-1 plasirala u završnicu. 

Cibona je do pobjede stigla prvenstveno zahvaljujući sjajnom šutu za tricu, pogodivši 15 od 33 dalekometna pokušaja, a prednjačio je Marko Tomas koji je ubacio sedam trica iz 12 pokušaja, a ukupno je postigao 32 koša. Odličan je pod obručima bio i Luka Žorić s 27 poena i sedam skokova.



Kod Zadra je Steven Gray postigao 18, a Ive Ivanov 16 pogodaka.

Za pobjedu Cibone ključne su bile trice Rozića i Bošnjaka kojima je zaostatak 78-79 pretvorila u prednost 84-79 tri minute prije kraja. Prethodno je Zadar serijom 14-4 nadoknadio minus od devet poena i stigao u minimalnu prednost.



Finalna serija igrat će se na tri pobjede, a prva utakmica na programu je u četvrtak u Domu sportova.

"Čestitao bih svojim momcima na ulasku u finale. Ono što je bio cilj utakmice je kontrola skoka. Imali smo deset skokova više nego Zadar. To je velika stvar koja je utjecala da se utakmica okrene u našu korist. Tražili smo timsku igru i ekstra dodavanje što je najbolje rezultiralo ove sezone. Na taj način smo dobili šuterski ritam i kontrolu u obranu. Sve tri utakmicu su igrale dvije ekipe bez obrane. Onaj tko je bio spremniji odigrati kvalitetniju obranu taj je i dobio utakmicu", izjavio je nakon utakmice trener Cibone Ante Nazor.

 


 
"Čestitao bih i protivniku na odličnoj sezoni i zadarskoj publici. Bio je užitak igrati u ovakvoj atmosferi pred ovakvom publikom", zaključio je Nazor.

"Bilo je lijepo čitati izjave da mi nemamo šanse ako Zadar bude onaj pravi. Nije mi jasno na čemu su se bazirale te izjave. Mislim da je rezultat večeras, ali i u sve tri utakmice pokazao tko je bolji. Čestitke Zadru na lijepom rezultatu ove sezone. Mi smo od početka imali kontrolu nad utakmicom. Kada bi se približili mi bismo odigrali par iskusnih poteza i ponovno vratili igru u svoje ruke. Potpuno smo zasluženo ušli u finale", rekao je Cibonin kapetan Marin Rozić.
 
 

 

 

Pročitajte više