INDEX DOZNAJE Teška ozljeda Mirka Filipovića! Otkazuje se borba s Nelsonom, Cro Cop na operaciji

Foto: Getty Images / Guliver Image

VELIKI šok za Mirka Filipovića. Točno tjedan dana prije jedne od najvažnijih borbi u njegovoj karijeri, nakon godinu dana brutalnih priprema, doživio je tešku ozljedu na treningu. Puknuli su mu prednji križni ligamenti lijevog koljena. Borba Cro Copa i Roya Nelson u Bellatoru 200 idućeg petak na Wembleyju neće se dogoditi. Bellator još nije službeno objavio vijest na svojim kanalima. 

Lošu vijest potvrdio nam je Filipović. Iako, kada smo ga posljednji put vidjeli, svom menadžeru na telefon je ponavljao da je spreman za borbu, ako treba, samo i rukama. Nije mogao vjerovati. 

Operacija je zakazana jutros u bolnici Sv. Katarina i u osam sati bio je na operacijskom stolu.

Jedna od težih ozljeda Mirku se dogodila na zdravijoj nozi koja dosad nije bila potrgana.

Tijekom priprema mučio se s lijevim koljenom i prolazio teške terapije, a onda je na treningu dva dana prije borbe, u sparingu, prilikom izmjene udaraca, prebacio težinu na lijevu nogu i dvoranom se prolomio zvuk pucanja. Već je jednom čuo takav zvuk, kada je polomio ligamente koljena na desnoj nozi tijekom treninga 2002. godine. Mirko itekako dobro zna koliko traje oporavak.

Ipak, i ne pomišlja na odustajanje. Planira ući u ring u listopadu i odraditi fajt dogovoren za Staru godinu.

Cro Cop je bio jako motiviran uoči revanša s Amerikancem. S 43 godine na leđima, nikada nije izgledao spremnije. 

U razgovoru za Index rekao je i kako se želi osvetiti Nelsonu za poraz iz 2011. te nastaviti sjajan niz od osam uzastopnih pobjeda koji traje od 2014. godine. Jedva je čekao novu priliku da uđe u ring s Nelsonom. Umjesto leta za London, Mirko će na operacijski stol. S natečenom nogom, na štakama, dan prije operacije, razmišljao je u novoj borbi. 

"Mogli bismo se boriti već u listopadu. Ne mogu opisati koliko mi je žao, posebno zbog navijača koji su kupili ulaznicu. Ovo je šok jer sam potpuno spreman, laktovima sam spreman prebiti Nelsona, noge mi i ne trebaju", govorio nam je Mirko u nedjelju ujutro, još pomiješanih emocija.

Jutros je već bio na operacijskom stolu, prije nego što je Bellator službeno objavio informaciju. 

Pročitajte više